Eerste Open DataCenter in Nederland geopend


ZALTBOMMEL, 20071128 -- Xout Europe BV uit Zaltbommel heeft het eerste Open DataCenter van Nederland geopend. Het concept is dat klanten applicaties, zowel Open als Closed source, bij Xout onderbrengen en Xout garandeert 24x7 beschikbaarheid van deze applicaties. "Vanuit de overheid wordt het gebruik van Open Source en Open Standaarden gestimuleerd," aldus staatssecretaris Van Heemskerk. "Vanaf april 2008 zijn overheden zelfs verplicht hiermee te werken. Dit moet de overheid toegankelijker maken, minder afhankelijk van ICT-leveranciers en er voor zorgen dat innovatie meer kans krijgt."

Snel, kostenbesparend en betrouwbaar
Xout applicatie hosting onderscheidt zich op basis van het feit dat haar Open DataCenter volledig gebaseerd is op Open Source en Open Standaarden. De combinatie van zowel beheer als hosting levert tijdwinst, garantie van continuteit en kostenbesparing op. Voor een klant zijn eigen servers en gespecialiseerde automatiseringsmedewerkers niet meer nodig. De bedrijfsgegevens en applicaties worden gehost op betrouwbare Linux servers in het Xout Open DataCenter. Onderbrekingen van bedrijfsprocessen door storingen, het missen van een back-up of problemen door diefstal behoren daarmee tot het verleden.

Eric Vermaat, managing partner van Xout Europe BV: "Het Open DataCenter speelt in op de behoefte van met name overheid en semi overheid instellingen, die op zoek zijn naar mogelijkheden om Open Source applicaties 24x7 beschikbaar en professioneel te hosten."

Groene ICT
Om kosten en het milieu te sparen wordt er in het Open DataCenter van Xout geen gebruik gemaakt van energie verslindende airconditioning units. In plaats daarvan wordt er door grote ventilatoren lucht geperst door de ruimte. De uitstromende warme lucht wordt gebruikt om bij te dragen aan de verwarming van een grote distributieruimte achter het datacentrum.

Over Open Source en Open Standaarden
Open Source software is software met vrije toegang tot de bronbestanden. Een bekend voorbeeld hiervan is het besturingssysteem Linux. Bij Open Standaarden draait het om ICT-standaarden waarbij de definitie openbaar is en waarvoor geen licentie rechten betaald hoeven worden. Op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken op adres www.ososs.nl staat aanvullende informatie over dit onderwerp.

Over Xout
Xout is een innovatief en dynamisch bedrijf dat zich primair toelegt op hosting van online applicaties in haar Open DataCenter. Het bedrijf is opgericht in 1995 en heeft meer dan 12 jaar expertise op het gebied van applicatie hosting en internet technology in huis. Voor meer informatie zie www.xout.eu


Deel: ' Eerste Open DataCenter in Nederland geopend '
Lees ook