Total consolideert inkoop met spend analyse van BravoSolution


SCHIPHOL, 20090616 -- BravoSolution, de internationale aanbieder van supply management software en services, kondigt aan dat Total de spend analyse oplossing van BravoSolution heeft gemplementeerd. Hiermee realiseert Total een beter inzicht in haar uitgaven. De implementatie is onderdeel van het meerjarige RE@CT-project om de wereldwijde inkoopactiviteiten te consolideren. BravoSolution heeft de inkoopkosten voor het Total team inzichtelijk gemaakt op zowel organisatie- als afdelingsniveau.

Total heeft voor de spend analyse oplossing van BravoSolution gekozen om data die gegenereerd wordt uit diverse informatiesystemen te kunnen consolideren en combineren met inkoopdata van meer dan 650 afdelingen en dochterondernemingen. BravoSolution ondersteunde Total bij alle stappen in dit proces. De lokale teams werden begeleid bij het verzamelen van complete en accurate inkoopdata, er werd een kwaliteitscontrole opgezet om de validiteit van alle data uit verschillende afdelingen te verzekeren, een inkoophirarchie en leveranciersbestand werd ontworpen en gemplementeerd, en op maat gemaakte inkooprapporten werden ontwikkeld die door de gehele business kunnen worden ingezet.

De datacollectieprocessen van Total zijn nu bedrijfsbreed geautomatiseerd. Het RE@ACT-portaal biedt alle inkopers gedetailleerde en gecentraliseerde inkoopinformatie die is gevalideerd door de lokale afdelingen. Inkopers binnen de hele organisatie hebben beveiligde toegang tot datarapporten, aangepast aan hun positie binnen de bedrijfshirarchie en hun categorie verantwoordelijkheden. Gestandaardiseerde rapporten helpen de inkoopprofessionals om periodieke rapportcyclussen snel en efficint af te ronden. Ondertussen hebben inkopers de capaciteit om gedetailleerde klantenrapporten te ontwikkelen om zo hun individuele sourcingprocessen te ondersteunen.

Bertrand Lpinoy, cordinator Governance, Methods en Tools bij Total's Group Purchasing Department, legt uit: "Dit spend analyse project heeft Total de mogelijkheid gegeven om wereldwijd een uitgavenmonitoring-tool te bouwen. De kwaliteit van de assistentie van BravoSolution binnen het projectteam was de beslissende factor in het succes van de implementatie van zo'n complex project."

--------------------

Over BravoSolution
BravoSolution is een internationale leverancier van Supply Management Excellence, dat geleverd wordt door middel van software, professionele services en category expertise. De missie van BravoSolution is om waarde te genereren door klanten te ondersteunen in de verbetering van alle inkoop- en inkoop gerelateerde processen.

BravoSolution S.p.A. is in juni 2000 opgericht door de Italcementi Group en heeft kantoren in China, Frankrijk, Itali, Mexico, Spanje, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. BravoSolution is door SIMAP, de portaal voor Europese overheidsopdrachten, gecertificeerd als officile OJS eSender in de talen Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Nederlands. Dit betekent dat gebruikers direct vanuit de BravoSolution projectapplicatie inkoopaankondigingen in het juiste formulierformaat kunnen opstellen en elektronisch aan het Europese Publicatiebureau kunnen versturen.

BravoSolution heeft meer dan 400 werknemers en 400 klanten in twintig landen en de supply management software wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 20.000 inkoopmedewerkers. Voor meer informatie: www.bravosolution.nl.


Deel: ' Total consolideert inkoop met spend analyse van BravoSolution '


Lees ook