Opsporing en preventie van fraude: ‘Breaking the Fraud Triangle’


Nieuwe ZyLAB whitepaper voor juridische en information (risk) management professionals

AMSTERDAM, 20131212 -- ZyLAB, vooraanstaand leverancier van eDiscovery en Information Risk Management oplossingen, publiceert vandaag een nieuwe whitepaper over de opsporing en preventie van bedrijfsfraude. De whitepaper ‘Breaking the Fraud Triangle’ biedt juridische en information risk management professionals best-practices en aanbevelingen voor Fraud Triangle Analytics (FTA) ter ondersteuning van hun interne onderzoeken in ‘Big Data’ om mogelijke fraude zo vroeg mogelijk op te sporen en te voorkomen.

Professor Johannes Scholtes, Chief Strategy Officer van ZyLAB benadrukt het belang voor bedrijven om een duidelijk standpunt in te nemen tegen fraude en corruptie. "Economische bedrijfsmisdaden zijn moeilijk op te sporen en te voorkomen. Maar de financiële consequenties, reputatieschade en de toenemende publieke en politieke roep om harde actie tegen ondernemingen waarvan de werknemers de wet overtreden, dwingen bedrijven tot maatregelen om de mate waarin fraude kan plaatsvinden, te verkleinen. Dit is precies de reden waarom bij steeds meer organisaties het aantal interne audits en fraudeonderzoeken toeneemt.”

Zoals veel informatie, is ook het bewijs van non-compliance en fraude steeds vaker verborgen in de enorme hoeveelheid ongestructureerde data, gevormd door e-mails, werkdocumenten, presentaties en online content. Een grondige analyse van deze ‘Big Data’ is noodzakelijk om de belangrijkste elementen die de waarschijnlijkheid van frauduleuze activiteiten vergroten, te identificeren.

In de nieuwe whitepaper ‘Breaking the Fraud Triangle’ illustreert professor Scholtes hoe Fraud Triangle Analytics (FTA) corporate security officers en interne auditors ondersteunt bij deze interne onderzoeken op Big Data. De whitepaper laat zien hoe Big Data kan worden doorzocht en op een transparante manier kan worden gepresenteerd, zodat de resultaten van het onderzoek kunnen worden gebruikt om mogelijke frauduleuze activiteiten automatisch op te sporen en in de toekomst te voorkomen. Ook wordt in de whitepaper aangetoond hoe moet worden omgegaan met vertrouwelijke, privé- of anderszins beschermde gegevens.

Over ZyLAB

ZyLAB is toonaangevend leverancier van modulaire eDiscovery en enterprise information risk management oplossingen. Met de oplossingen van ZyLAB zijn organisaties in staat ongekende hoeveelheden informatie in ieder formaat, op bijna iedere locatie en in meer dan 400 talen, te analyseren, organiseren, delen en beheren. Hierdoor kunnen bedrijven zich effectief verdedigen in geval van een juridisch geschil of eDiscovery, maar ook proactief juridische risico’s minimaliseren, kosten besparen en de business productiviteit aanzienlijk verhogen.

Het eDiscovery Systeem van ZyLAB is direct gelieerd aan het Electronic Discovery Reference Model (EDRM). De producten en diensten van ZyLAB worden op enterprise niveau gebruikt door zowel multinationals, overheidsinstanties, opsporingsdiensten, rechtbanken en advocatenkantoren, als ook ingezet bij specifieke projecten voor juridische diensten, auditing- en accounting leveranciers. De systemen van ZyLAB zijn tevens beschikbaar in een Software-as-a-Services (SaaS) model.

ZyLAB is door Gartner, Inc. in diens 'Magic Quadrant for eDiscovery Software 2013' gepositioneerd als een van de meest “visionaire bedrijven” en heeft in de afgelopen drie decennia vele andere onderscheidingen vanuit de sector ontvangen.

ZyLAB heeft hoofdkantoren in Amsterdam en McLean, Virginia (USA). De lokale markten worden bediend vanuit regionale kantoren in New York, Barcelona, Frankfurt, Londen, Parijs en Singapore. Voor meer informatie over ZyLAB kunt u terecht op www.zylab.nl


Deel: ' Opsporing en preventie van fraude ‘Breaking the Fraud Triangle’ '
Lees ook