FAST wil Tape de das om doen – met de Silent Brick Library


Duitse storage specialist presenteert flexibel en veilig storage concept op de IBC (11 t/m 15 september) in Amsterdam

VAALS/MÜNCHEN/AMSTERDAM, 20150903 -- De Silent Brick Library is een flexibele opslagarchitectuur gebaseerd op standaard harddisks, die volgens FAST LTA bestanden zo veilig bewaart dat geen aanvullend back-up nodig is. Hierbij combineert het bedrijf uit München – opvolger van FAST Multimedia AG – een veelheid innovatieve technologieën om de lage grenskosten die Tape nog steeds biedt te evenaren en met de voordelen van snelle harddiskopslag te combineren. Het resultaat is een transportabel opslagmedium, de Silent Brick, dat tot 16 TB userdata bewaart en met viervoudig redundante Erasure Coding beveiligt. De Silent Brick Library kan in willekeurige stappen tot boven meerdere Petabytes capaciteit uitgebreid worden.

Quick Facts

SILENT BRICK
  • Transportabel cartridge met 8 of 16 TB netto ongecomprimeerde capaciteit (12 resp. 24 TB bruto)
  • Offline-opslag en transport zonder eigen energieverbruik
  • Beveiligt tegen dataverlies door Erasure Coding met 12  harddisks per cartridge, waardoor de uitval van tot vier harddisks gecompenseerd wordt
  • Extra beveiliging door Digital Audit en Disk Mix
  • Replicatie van cartridges in het systeem of over systeemgrenzen heen.
  • ePaper-display als elektronische stikker

SILENT BRICK LIBRARY
  • Petabyte-schaalbare cartridge-library op harddiskbasis als VTL- of SecureNAS-variant
  • Controller met 5 slots en shelves met elk 14 slots bieden flexibele en onbeperkte schaalbaarheid
  • Silent Brick Drive met 2 slots, ideaal voor kleine locaties, voor gegevensuitwisseling en on-location opslag

COLD Storage van FAST LTA
FAST LTA is bezig de goede oude Tape Library nu toch eindelijk op een zijspoor te zetten. Mogelijk wordt dit door de nieuwe Silent Brick Library. Dit kostengeoptimaliseerd harddisksysteem met lineaire datastructuur (COLD Storage staat voor Cost Optimized Linear Disc Storage) is zo veilig dat geen extra beveiliging door back-up nodig is.

Het medium: de Silent Brick
Opgeslagen wordt op Silent Bricks. Dit zijn afgesloten opslag-containers die elk 12 harde schijven bevatten en die intrinsiek door de drie veiligheidstechnologieën Erasure Coding, Digital Audit en Disk Mix tegen dataverlies beschermd zijn. Een Silent Brick weegt ca 2 kg en biedt 8 of 16 TB capaciteit (netto, niet gecomprimeerd). Door Erasure Coding is zeker gesteld dat van de 12 harde schijven 4 mogen uitvallen zonder dat data verloren gaat. Het Digital Audit controleert zelfstandig en regelmatig de opgeslagen gegevens en de Disk Mix van drie verschillende harddiskmodellen beveiligt tegen dataverlies door seriefouten. De Silent Brick heeft geen eigen stroomvoorziening nodig en verbruikt bij offline-opslag geen energie. Ter identificatie is in het handvat van de Silent Brick een ePaper-display, een soort vrij te definiëren elektronische stikker, aangebracht.

Het systeem: de Silent Brick Library
Gecompleteerd wordt dit veilige opslagmedium door componenten die het systeem enorm flexibel en schaalbaar maken. De Silent Brick Controller zorgt voor de verbinding met de buitenwereld en biedt een Silent Brick als Virtual Tape Library (VTL) of als SecureNAS-loopwerk aan de infrastructuur aan, beide varianten kunnen hierbij in één systeem gemengd gebruikt worden. Via een snelle SAS-loop-verbinding worden de Extension Shelves met elk 14 slots aangesloten. Zo wordt de capaciteit door ieder Silent Brick Shelf met tot 224 TB netto (336 TB bruto) verhoogd. Een uitbreiding tot meerdere Petabyte capaciteit is hierdoor probleemloos mogelijk. Silent Bricks kunnen binnen het gehele systeem vrij toegewezen worden.

Nieuw: de Silent Brick Drive
Tevens presenteert FAST LTA op de IBC met de Silent Brick Drive een handige (1HE) controller met 2 slots, die geschikt is voor kleinere installaties maar ook voor de directe aansturing "on location". Gegevens kunnen in de Drive snel en veilig van een slot naar het andere gekopieerd worden. Zoals alle andere componenten zijn ook in de Silent Brick Drive de slots voor het intrekken en uitwerpen van de Silent Bricks gemotoriseerd.

Beschikbaarheid: per direct
De Silent Brick Library met Controller, Shelf en de Silent Bricks is per direct als VTL-variant en vanaf einde 2015 ook als SecureNAS-variant beschikbaar. Beide varianten kunnen in één systeem gemengd gebruikt worden, de toegang tot specifieke slots is niet gelimiteerd.

De Silent Brick Drive zal in de eerste helft van 2016 als SecureNAS-variant beschikbaar zijn.

Reeds te zien zijn alle componenten op de IBC in Amsterdam van 11 t/m 15 september op de stand van FAST LTA in hal 8, stand A01.

Aanvullende informatie
Voor meer informatie over het Silent Brick systeem, een proefplaatsing of toegangskaarten voor de IBC kunt u contact opnemen met COMEX BV, Kerkstraat 28, 6291 AC Vaals, tel.: (+31) 043-3088400, info@comex.eu, www.comex.eu.
 
Over Comex B.V.
Comex B.V. is als partner van de Europese Incom groep de onafhankelijke distributeur voor producten en oplossingen op het gebied van opslag- en duplicatiesystemen. Sinds 1986 op de markt is onze groep een betrouwbare partner voor systeemhuizen en integrators in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en de Benelux.

Comex B.V.
Kerkstraat 28
6291 AC Vaals
Nederland
tel.: +31 43 30 88 400
fax: +31 43 30 88 409
info@comex.eu
www.comex.eu

Over FAST LTA AG
FAST LTA: passie voor dataveiligheid

Wij beveiligen Terabytes – dit is het credo van FAST LTA AG, München. Deze slogan bevat de belofte op de gegevens van de klanten te letten. En dit wordt door elk detail van de door Matthias Zahn en zijn medewerkers ontwikkelde opslagproducten weerspiegeld.

De eigen vordering: er mogen geen gegevens verloren gaan. Daarom worden alle kritische onderdelen zelf ontwikkelt, uitvoerig getest en permanent verbeterd. Hiertoe telt de implementatie van het Erasure Coding, een het traditionele RAID superieure redundantiecodering ter voorkoming van dataverlies. Aan deze technologie voegt FAST LTA de zelfcontrole Digital Audit toe en beveiligt elk redundantieverband aanvullend met Disk Mix, waardoor per opslageenheid drie verschillende modellen harddisks gebruikt worden. Opslagproducten van FAST LTA zijn zo veilig dat – veiligheid van de locatie verondersteld – geen extra beveiliging door een back-up nodig is.

Silent Cubes, de revisiezekere WORM-opslag voor alle gegevens die absoluut niet verloren mogen gaan, is sinds de introductie in 2008 in duizenden installaties onder andere in de gezondheidszorg, overheid, industrie en handel, musea, banken en verzekeringen in gebruik. De praktische storagecubus is voor talrijke applicaties en standaards gecertificeerd.

De Silent Brick Library, het flexibele "COLD storage" systeem met transportabele opslagcontainers, biedt ook deze drievoudige beveiliging door Erasure Coding, Digital Audit en Disk Mix. De combinatie uit lineaire datastructuur en harddisk-technologie maakt fysiek gescheiden opslaggebieden en bijzonder lage grenskosten mogelijk. De Silent Brick Library is met name geschikt voor grote actieve archieven, als back-up opslag of als media-opslag, bijv. voor videoproducties.

FAST LTA is ISO 9001 gecertificeerd.


Deel: ' FAST wil Tape de das om doen – met de Silent Brick Library '
Lees ook