Silent Brick systeem nu met Silent Brick Flash en Silent Brick WORM


De nieuwe Silent Brick versies worden op de CeBIT geïntroduceerd en maken het succesvolle Silent Brick systeem nog flexibeler.

HEERLEN/MÜNCHEN/HANNOVER, 20170221 -- FAST LTA toont onder het motto "passie voor dataveiligheid" op de aanstaande CeBIT twee vernieuwingen voor het Silent Brick systeem: de Silent Brick Flash en de Silent Brick WORM. Hiermee bouwt FAST LTA voort op het succes van het Silent Brick systeem, een digitaal opslagsysteem waarmee grote hoeveelheden gegevens online en offline bewaard en veilig getransporteerd kunnen worden. Door de flexibele configuratiemogelijkheden is het nu binnen één enkel systeem mogelijk NAS, SecureNAS, revisiezeker archief en VTL (Virtual Tape Library) te combineren.

De Silent Brick Flash is met name voor het gebruik als NAS bedoeld. Deze Brick is in capaciteiten van 3, 6 en 12 Terabyte bruto verkrijgbaar en gemaakt voor toepassingen waar de gegevens overschrijfbaar moeten blijven. Door het gebruik van flash geheugen (SSD) kan dit nu met nog hogere snelheid. De nieuwe Silent Brick WORM is juist voor het revisiezekere bewaren van archiefdata dat niet veranderd of gewist mag worden. De Silent Brick WORM is gecertificeerd en verzegeld waardoor de rechtsconformiteit gewaarborgd is. Hiermee kan de functionaliteit van de Silent Cubes, die al meerdere duizend keer succesvol geïnstalleerd zijn, nu ook in het Silent Brick systeem geïntegreerd worden.

[Silent Brick systeem nu met Silent Brick Flash en Silent Brick WORM]

Het Silent Brick systeem is een flexibele digitale opslagarchitectuur met uitneembare storage-containers, de Bricks, op basis van reguliere harddisks of SSDs. Voorzien van enterprise-technologieën zoals erasure resilient coding en cold storage biedt het Silent Brick systeem betaalbare en uiterst veilige opslagoplossingen op het hoogste technische niveau. Naast NAS en revisiezekere archivering kunnen Silent Bricks ook als VTL en in een lineair SecureNAS-mode gebruikt worden. De SecureNAS-mode beveiligt gegevens tegen ongewenst wissen of manipulatie, bijv. door ransomware of virussen. Gegevens op SecureNAS-volumes kunnen daarom gerust van het back-up-proces uitgesloten worden waardoor tijd en kosten bespaart worden. De eenvoudige replicatiemogelijkheden op basis van enkele Bricks kunnen verder de uitval van een hele locatie opvangen.

In het Silent Brick systeem combineert FAST LTA een hele reeks geavanceerde technologieën om met de lage grenskosten die tape nog steeds biedt te kunnen concurreren, zonder de voordelen van snelle harde schijven en flash geheugen te verliezen. Het resultaat is een transportabele storage-container – de Silent Brick – die tot 24 Terabyte netto ongecomprimeerd kan opslaan en de opgeslagen gegevens naar keuze met dual of triple parity of door erasure resilient coding met viervoudige redundantie kan beveiligen. Het Silent Brick systeem kan in willekeurige stappen tot boven meerdere Petabyte capaciteit uitgebreid worden. Het Silent Cube opslagsysteem was al speciaal ontwikkeld voor de langdurige archivering van gegevens conform de wettelijke voorschriften, maar met de Silent Brick WORM wordt deze technologie gecombineerd met de flexibiliteit van het Silent Brick systeem. Gegevens op Silent Cubes kunnen eenvoudig en revisiezeker naar verzegelde WORM-Bricks gemigreerd worden. Individueel te configureren gereserveerde bereiken (volumes) en netwerkverbindingen (shares) met toegangsrechten garanderen, net zoals bij de Silent Cubes, de connectie met de verschillende softwareoplossingen.

Quick Facts

Silent Brick

- Transportabel cartridge met 8 of 16 TB netto ongecomprimeerde capaciteit (12 resp. 24 TB bruto)
- Offline-opslag en transport zonder eigen energieverbruik
- Beveiligt tegen dataverlies door Erasure Coding met 12 harddisks per cartridge, waardoor de uitval van tot vier harddisks gecompenseerd wordt
- Nu ook als revisiezekere WORM en als Flash versie
- Extra beveiliging door Digital Audit en Disk Mix
- Replicatie van cartridges in het systeem of over systeemgrenzen heen.
- ePaper-display als elektronische stikker

Silent Brick Library
- Petabyte-schaalbare cartridge-library op harddiskbasis als NAS-, VTL- of SecureNAS-variant
- Controller met 5 slots en shelves met elk 14 slots bieden flexibele en onbeperkte schaalbaarheid
- Silent Brick Drive met 2 slots, ideaal voor kleine locaties, voor gegevensuitwisseling en on-location opslag

Aanvullende informatie
Voor meer informatie over het Silent Brick systeem, een proefplaatsing of toegangskaarten voor de CeBIT kunt u contact opnemen met COMEX BV, Vogt 21, 6422 RK Heerlen, tel.: (+31) 043-3088400, office@comex.eu, www.comex.eu.

Over Comex B.V.
Comex B.V. is als partner van de Europese Incom groep de onafhankelijke distributeur voor producten en oplossingen op het gebied van opslag- en duplicatiesystemen. Sinds 1986 is onze groep een betrouwbare partner voor systeemhuizen en integrators in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en de Benelux.

Comex B.V.
Vogt 21
6422 RK Heerlen
Nederland
tel.: +31 43 30 88 400
fax: +31 43 30 88 409
office@comex.eu
www.comex.eu


Over FAST LTA AG

FAST LTA: passie voor dataveiligheid

‘Wij beveiligen Petabytes’ is het credo van FAST LTA AG, München. Deze slogan bevat de belofte op de gegevens van de klanten te letten. En dit wordt door elk detail van de door Matthias Zahn en zijn medewerkers ontwikkelde opslagproducten weerspiegeld.

Voorop staat dat er geen gegevens verloren mogen gaan. Daarom worden alle kritische onderdelen zelf ontwikkelt, uitvoerig getest en permanent verbeterd. Hiertoe telt de implementatie van het Erasure Coding, een het traditionele RAID superieure redundantiecodering ter voorkoming van dataverlies. Aan deze technologie voegt FAST LTA de zelfcontrole Digital Audit toe en beveiligt elk redundantieverband aanvullend met Disk Mix, waardoor per opslageenheid drie verschillende modellen harddisks gebruikt worden. Opslagproducten van FAST LTA zijn zo veilig dat geen extra beveiliging door een back-up nodig is als de locatie zelf voldoende veilig is.

Silent Cubes, de revisiezekere WORM-opslag voor alle gegevens die absoluut niet verloren mogen gaan, is sinds de introductie in 2008 in duizenden installaties onder andere in de gezondheidszorg, overheid, industrie en handel, musea, archieven, banken en verzekeringen in gebruik. De praktische storage-cubus is voor talrijke applicaties en standaards gecertificeerd.

De Silent Brick Library, het flexibele "COLD storage" systeem met transportabele opslagcontainers, biedt ook deze drievoudige beveiliging door Erasure Coding, Digital Audit en Disk Mix. De combinatie van een lineaire datastructuur en harddisk-technologie maakt fysiek gescheiden opslaggebieden en bijzonder lage grenskosten mogelijk. De Silent Brick Library is met name geschikt voor grote actieve archieven, als back-up opslag of als media-opslag, bijv. voor videoproducties.

FAST LTA is ISO 9001 gecertificeerd.


Deel: ' Silent Brick systeem nu met Silent Brick Flash en Silent Brick WORM '
Lees ook