Breidt databescherming uit van virtuele bandbibliotheken naar fysieke bandbibliotheken, verbetert databeveiliging en vereenvoudigt IT-beheer voor het uitvoeren van backups en herstel

Breidt databescherming uit van virtuele bandbibliotheken naar fysieke bandbibliotheken, verbetert databeveiliging en vereenvoudigt IT-beheer voor het uitvoeren van backups en herstel

BOULDER, Colorado (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100126 --

Spectra Logic viert 30 jaar vernieuwing in gegevensopslag en heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn nTier80 deduplicatieapparatuur een uitstekende beoordeling heeft gekregen van OpenBench Labs na de recente test en analyse. In een testscenario voor gelaagde databescherming concludeerde OpenBench dat Spectra’s nTier deduplicatieapparatuur databescherming van virtuele bandbibliotheken (VTLs) gemakkelijk uitbreidt naar fysieke bandbibliotheken.

Spectra’s nTier deduplicatieapparatuur biedt zowel de voordelen van een complexe schijf-naar-schijf (D2D) backup als de voordelen van traditionele databeveiliging – het offsite bewaren op tapes en versleuteling gebaseerd op hardware – waarbij gebruik wordt gemaakt van zijn opslagvirtualisatiesoftware en geïntegreerde synchronisatie van VTL en fysieke bibliotheken. Hiermee speelt de nTier deduplicatieapparatuur in op IT-behoeften, zoals kostenbeperking en vereenvoudigd beheer in virtuele serveromgevingen, het voldoen aan strenge nalevingsvoorschriften en afspraken over serviceniveau, en betere databeveiliging.

“Organisaties zoeken naar oplossingen voor hun datagroei, willen hun bedrijfsmiddelen optimaal benutten en daarnaast voldoen aan overheidsregels voor de bescherming en archivering van data”, aldus Molly Rector, vicepresident wereldwijde marketing en productbeheer van Spectra Logic. “Met de datadeduplicatie en VTL-technologieën die aan de basis staan van de nTier-apparatuur van Spectra en onze naadloze schijf-naar-tape (D2T) integratie, kunnen klanten deze doelstellingen eenvoudig en efficiënt verwezenlijken – en geld besparen bovendien.”

De test van het lab maakte duidelijk dat Spectra’s nTier deduplicatieapparatuur:

  • opslagmedia optimaal benut via de dunne provisionering van virtuele tape cartridges en datadeduplicatie;
  • het maken van backups optimaliseert met postprocessing deduplicatie, die kan worden gepland op basis van tijdsduur na een backup of door middel van het gebruik van virtuele tape cartridges;
  • tijdsvensters voor backup minimaliseert door VTLs te gebruiken ter vervanging van fysieke tapebibliotheken - door fysieke tapebibliotheken aan VTLs toe te wijzen en een cache te maken van de streepjescodes en tape-headers van tape cartridges in de fysieke bibliotheek;
  • het maken van gegevenscaches van tape cartridges automatiseert, wat het kopiëren van backup-gegevens naar fysieke cassettes voor beveiliging mogelijk maakt en tegelijkertijd plaatselijke gededupliceerde cassettes op de VTL onderhoudt voor snel herstel.

“De Spectra nTier-apparatuur stelt IT-beheerders in staat de waarde van zowel virtuele als fysieke tape-media volledig te benutten en tegelijkertijd de hoeveelheid opgeslagen data met deduplicatie te verminderen”, aldus Jack Fegreus, CEO van OpenBench Labs, die de test uitvoerde. “De backup-verwerking en de winst bij het gebruik van opslag waren indrukwekkend en de functie voor het automatisch cachen van data kon een gestage stroom van virtuele machine backup-gegevens van 225 MB per seconde verwerken en de deduplicatie resulteerde in een netto opslagbesparing van 35 op 1.”

Om een virtuele verwerkingsomgeving met een hiërarchische infrastructuur te creëren voor het maken van backups, heeft OpenBench Labs een Spectra nTier v80 en een Spectra T50e fysieke tapebibliotheek opgezet, voorzien van twee LTO-4 drives met 4 Gbps glasvezelaansluitingen.

Het OpenBench testplatform gebruikte een databeschermings-testscenario voor een VMware vSphere-omgeving met twee Dell PowerEdge 1900 servers, Symantec NetBackup software, een QLogic SanBox-switch, een Xiotech Emprise 5000 systeem en een Spectra T50e tapebibliotheek. Ook werden virtuele tapebibliotheken opgezet met Spectra T200 en T50e bibliotheken, om deduplicatie van backup-beelden van virtuele machines te testen.

De volledige testresultaten van de nTierv80 zijn te vinden op www.infostor.com of op www.spectralogic.com.

Over OpenBench Labs

OpenBench Labs levert beoordelingen van hardware en software voor vakbladen en witboeken voor fabrikanten. Deze beoordelingen zijn gebaseerd op een benchmark suite die na 15 jaar van ontwikkeling uitgegroeid is tot een eenvoudige, maar tegelijkertijd technisch accurate methode om de prestaties van systemen te meten. Ga naar www.openbench.com.

Over Spectra Logic Corporation

Bij Spectra Logic definiëren, ontwerpen en leveren we vernieuwende gegevensbescherming door middel van tape, deduplicatie en schijf-backup, herstel- en archiveringsoplossingen. Door vernieuwing te stimuleren overtreffen wij de verwachtingen van de gegevensbeschermingsmarkt met intelligente, geïntegreerde en gebruiksvriendelijke backup- en archiveringstechnologieën. Al 30 jaar lang leveren we zeer compacte, functierijke opslagoplossingen en bieden we een ongeëvenaarde dienstverlening en ondersteuning aan klanten over de hele wereld. Meer informatie kunt u vinden op www.SpectraLogic.com.

Spectra en het Spectra Logic logo zijn geregistreerde handelsmerken van de Spectra Logic Corporation. Alle rechten voorbehouden, wereldwijd. Alle andere handelsmerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Spectra Logic
Leigh Grace, 704-231-9789
leighg@spectralogic.com
www.Twitter.com/spectralogic
of
IGNITE Consulting
Kathleen Sullivan, 303-439-9365
of
Linda Dellett, 303-439-9398

spectralogic@igniteconsultinginc.com

Deel: ' Spectra’s nTier deduplicatieapparatuur goed beoordeeld door testlab '
Lees ook