Nexenta faciliteert ‘Hands on Lab’ op VMworld Europe met industriestandaard hardware

OpenStorage maakt gebruik van off-the-shelf componenten en levert zakelijke prestaties voor een fractie van de kosten van legacy-oplossingen

KOPENHAGEN, Denemarken--(BUSINESS WIRE)-- 20111005 --

Nexenta Systems, wereldwijde leverancier van OpenStorage-oplossingen, helpt bij de uitvoering van het Hands on Lab (HOL) op VMworld Europe (18-19 oktober 2011) met behulp van de industriestandaard hardware en levert zo zakelijke prestaties voor een fractie van de kosten van traditionele, legacy opslagoplossingen. Nexenta is een select-level VMware Technology Alliance Partner.

Nexenta zal gedurende VMworld Europe gaan werken met een VMware Ready Certified configuratie die vrijwel identiek is aan wat het bedrijf met veel succes heeft ingezet tijdens VMworld US in september. Daar werden 7,9 miljard opslagacties uitgevoerd door vier NexentaStor™-systemen.

Het HOL, geclassificeerd als een public cloud, wordt beschouwd als een van hoogtepunten van de conferentie en de vraag naar zitplaatsen is groot. De verwachting is dat op elk willekeurig moment tijdens het evenement in Kopenhagen meer dan 18.000 labzitplaatsen van de HOL's live zullen zijn.

Jim Fitzgerald, vice president business development bij Nexenta, verklaarde: “Het faciliteren van het VMworld Europe HOL gaat over het leveren van High Availability (HA) en topprestaties. We streven ernaar te evenaren wat er bereikt werd op VMworld US, waar we vier van de acht verticale HOL-application areas lieten draaien gedurende de hele show. Om een idee te geven van de omvang van de uitdaging, hadden we een piekbelasting van 154.000 NFS-operaties van 4 KB bij een latency van minder dan 1 ms en een piekbandbreedte op een enkele Nexenta controller van 1300 MB/sec.”

Om te voldoen aan de behoeften van de gebruikers levert Nexenta vier op ZFS gebaseerde 'SuperRack' NexentaStor-opslagapparaten die gebruik maken van standaard SuperMicro off-the-shelf X86-machines; twee High Availability-servers worden hierbij gebruikt. Data bevindt zich op 2 TB Seagate SAS-schijven, terwijl STEC 8 GB Zeus RAM en Zeus IOPS (200 GB) SSD’s worden ingezet voor het lezen en schrijven van cachegeheugen. De 720 TB raw capacity oplossing heeft een waarde van USD 325.000.

Om zowel de back- als front-end hardware van de HOL van dichtbij te bekijken, kunnen gebruikers de volgende sessie bijwonen: “LAS 4000: Cloud Infrastructure: Management and operations.” Voor het vooraf boeken van een NexentaStor-demo tijdens VMworld Europe, neem contact op via: sales@nexenta.com

Over

Nexenta Systems is de wereldwijde leverancier van OpenStorage-oplossingen voor bedrijven. www.nexenta.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Touchdown PR
Emily Gallagher, +44 (0) 1252 717 040

Nexenta@touchdownpr.com

Deel: ' Nexenta faciliteert ‘Hands on Lab’ op VMworld Europe '


Lees ook