Sebyde Academy: Veilig gedrag vermindert risico op Cybercriminaliteit


Sebyde BV lanceert de Sebyde Academy

KOOG AAN DE ZAAN, SOEST, 20140506 -- IT-veiligheidsspecialist Sebyde BV uit Koog aan de Zaan en Soest zal vanaf mei 2014 starten met de Sebyde Academy. (www.sebydeacademy.nl) Onder de noemer Sebyde Academy zullen activiteiten uitgevoerd worden die gericht zijn op het vergroten van het bewustzijn op het gebied van Security en Privacy. Onder deze activiteiten vallen trainingen, workshops en thema-bijeenkomsten over Cybercrime en Privacy. Door middel van het vergroten van het bewustzijn en aanleren van veilig gedrag op het gebied van security en privacy kunnen bedrijven het risico op cybercriminaliteit aanzienlijk verlagen.

Security gaat verder dan alleen het afschermen van je netwerk
Bij gesprekken over computerbeveiliging (IT security) gaat het vaak al snel over technische oplossingen om computers en netwerken af te schermen tegen  aanvallen van buitenaf. Security gaat echter veel verder dan alleen de techniek. “Al heb je 100 firewalls om je netwerk heen staan, als de medewerkers van een organisatie onveilig omgaan met gegevens of zwakke passwords gebruiken blijf je als organisatie erg kwetsbaar. Het is daarom van belang dat medewerkers bewust zijn van de gevaren en de mogelijke gevolgen van cybercriminaliteit”, aldus Rob Koch, Sales & Marketing Director van Sebyde BV.

Sebyde Academy is gespecialiseerd in het verbeteren van het bewustzijn op het gebied van security en het motiveren van medewerkers met betrekking tot veilig gedrag. Effectieve training maakt medewerkers bewust van de gevaren, dreigingen en mogelijke gevolgen van onveilig gedrag. Daarnaast leren cursisten welke maatregelen er genomen kunnen worden om risico’s te verlagen. Derk Yntema, Technical Director Sebyde BV: “We leren de cursisten het belang van veilig gedrag én om dit veilige gedrag blijvend te vertonen. Bij onze Security Awareness training hebben cursisten na 4-6 weken een terugkomdag. Deze terugkomdag zorgt ervoor dat de cursisten na de training niet terugvallen naar hun oude, onveilige gedrag”.

Naast deze trainingen organiseert Sebyde Academy workshops voor het management van bedrijven om doeltreffend en met meer draagvlak een security awareness programma te implementeren binnen de organisatie.

Tevens bestaat de mogelijkheid om ééndaagse workshops te volgen om uw kennis op het gebied van  security awareness te vergroten.

Thema bijeenkomsten over Cybercrime en Privacy
Sebyde Academy organiseert ook thema bijeenkomsten over Cybercrime en Privacy van 1,5 – 2 uur.  

De thema bijeenkomst over Cybercrime gaat over de gevaren en risico’s van Cybercrime en zit vol met voorbeelden en  filmpjes. Het is een eye-opener voor velen. Tevens worden er enkele handvatten uitgereikt die de toehoorders direct kunnen toepassen op hun eigen werkplek, zowel op het werk als privé. 

De Thema bijeenkomst  over Privacy geeft een overzicht van de gevolgen van de nieuw aangekondigde Europese Privacy wetgeving. Deze nieuwe wetgeving wordt van kracht in alle Europese lidstaten en heeft grote gevolgen voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verwerken. Tijdens deze thema sessie lichten we de grote lijnen van deze wetgeving toe en geven we enkele richtlijnen over hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden.

Secure by Design
Sebyde is de afkorting van “Secure by Design”, een bekend begrip in de security-wereld. Het is het gedachtengoed dat software pas veilig is als er bij het maken van de software al rekening wordt gehouden met de security. Programmeurs leren bij hun opleiding nog steeds niet om gebruik te maken van de technieken om veilige software te bouwen. En daarbovenop wordt de software ook meestal niet getest op security. Sebyde BV geeft daarom op verschillende hogescholen gastcolleges over dit onderwerp. Yntema: “Het veiliger maken van de ICT in Nederland begint aan de basis, dus het onderwijs. Dat is onze missie. We willen de wereld veiliger maken door mensen bewuster te maken en het bouwen van veilige systemen en applicaties te stimuleren.”

Over Sebyde BV en Sebyde Academy
Sebyde BV is bedrijven van dienst op het gebied van IT-veiligheid. Sebyde is gespecialiseerd in de security van webapplicaties (bijvoorbeeld websites) en security awareness (bewustzijn). Alle trainingen, workshops en thema bijeenkomsten worden uitgevoerd vanuit de Sebyde Academy.


Deel: ' Sebyde Academy Veilig gedrag vermindert risico op Cybercriminaliteit '
Lees ook