3 dagen nodig voor afsluiten Sim only abonnement


Maassluis, 20141104 -- Uit onderzoek is gebleken dat de Nederlander er gemiddeld 3 dagen over doet om een geschikt sim only abonnement te vinden. Om tot deze conclusie te komen zijn er meer dan 1000 sim only contracten onderzocht. Het aangaan van een nieuw telefoon abonnement is een grote aankoop. Vaak worden er contracten aangegaan met een looptijd van 2 jaar. Als je dit vergelijkt met andere grote aankopen die men doet via het internet, zoals vakanties, is dit relatief snel.

Vooral populair in de avonduren

Uit hetzelfde onderzoek van Vergelijk-Simonly.com  is dat het afsluiten van een sim only abonnement vooral in de avonduren gebeurt. Doordeweekse dagen zijn populairder dan de vrijdag, zaterdag en zondag. Ook tijdens schoolvakanties worden er opvallend minder sim only abonnementen afgesloten. De maandag is de dag met de meeste nieuwe aansluitingen.

Mobiel en tablet wint aan populariteit

In vergelijking met het onderzoek van vorig jaar terug zijn er 64% meer bestellingen geplaatst via een tablet of mobiele telefoon. Het merendeel van de bestellingen loopt nog via een pc of laptop. De verwachting is dat volgend jaar het aantal bestellingen via een tablet of smartphone hoger ligt dan via een pc of laptop.

In Nederland zijn 53 verschillende aanbieders van sim only. Van alle afgesloten sim only abonnementen wordt zestig procent online afgesloten. Onlangs heeft UPC aangekondigd ook te starten met het verkopen van sim only abonnementen.


Deel: ' 3 dagen nodig voor afsluiten Sim only abonnement '
Lees ook