Mobiele nummers in de toekomst verleden tijd


UTRECHT, 20160420 -- Simkaarten lijken vervangen te worden door embedded simkaarten (eSIM). Vanaf juni 2016 kunnen smartphones ingebouwde simkaarten krijgen, waarmee de smartphone-technologie weer een stapje vooruit gaat. Met de eSim zullen namelijk een aantal nadelen van de huidige simkaarten opgelost worden.

Maar hoe zit het nu met het mobiele nummer? Tegenwoordig is het mobiele nummer van een telefoon gekoppeld aan een simkaart. Met de komst van de eSIM moet hier dus verandering in komen. Goedkoopstesimonly.net zocht het uit.

Wanneer er nu iemand gebeld moet worden, moet het mobiele nummer ingetoetst worden. Dit zal in de toekomst moeten veranderen aangezien het mobiele nummer niet meer gekoppeld zal zijn aan een simkaart. Er zal dan een systeem ontwikkeld worden, welke vergelijkbaar is met het huidige Skype of WhatsApp belsysteem, waarbij niet gebruik zal worden gemaakt van een telefoonnummer, maar van een gebruikersnaam.

Dit leidt tot een overname van mobiele applicaties in de toekomst, waardoor wellicht ook mobiele telefoonnummers in de toekomst zullen verdwijnen. 


Deel: ' Mobiele nummers in de toekomst verleden tijd '
Lees ook