Vast dienstverband? Word IT'er


"Ruim 4% van de vaste banen in Nederland."

MAARSSEN, 20120420 -- In 2011 werden in het Nederlandse bedrijfsleven slechts 2000 vaste contracten uitgedeeld aan nieuwe medewerkers en volgens het UWV is de kans op een vast dienstverband historisch laag. Een weinig hoopgevend beeld voor ambitieuze werkzoekenden. In de IT kregen vorig jaar minimaal 85 personen direct een vast dienstverband. Volgens IT detacheerder Calco wordt de vraag naar IT'ers zo nijpend, dat in deze sector de kansen op een vaste aanstelling aanzienlijk groter zijn.

Robert Gravekamp, directeur van Calco: "Het is jammer dat het UWV in de media niet heeft belicht hoe de verdeling van vaste dienstverbanden in verschillende branches is geweest. Nu lijkt het alsof het overal kommer en kwel is, terwijl men in IT juist zit te springen om uitbreiding en continuïteit in het personeelsbestand. Calco heeft in 2011 bijna honderd nieuwe medewerkers direct een vaste aanstelling gegeven en we zijn ook in 2012 continu op zoek naar hoogopgeleide getalenteerde jongeren. Maar bovendien is uit onderzoek van brancheorganisatie ICT~Office gebleken dat er in 2016 een tekort van 11.000 hoogopgeleide IT'ers zal zijn."

IT studenten tekort?
De belangenbehartiger baseert de cijfers op eigen onderzoek onder zijn achterban en gegevens van het CBS, de HBO-Raad en de VSNU, het UWV/CWI en het ROA en stelt dat er meer jongeren nodig zijn die een IT-opleiding gaan volgen. Gravekamp: "Daar zou meer over geschreven moeten worden. En ook over het feit dat er ook voor studenten van andere opleidingen ruim plaats is in IT, met bijscholing en coaching kunnen gemotiveerde Hbo'ers en Wo'ers prima een stabiele carrière in IT opbouwen, met een vast contract."

Masterclass
Calco werft afstudeerders op HBO/WO denkniveau, leidt hen betaald op tot gespecialiseerde IT experts en begeleidt hen in een 2-jarig traject tot meer dan volwaardige IT'ers. Gravekamp: "Bij de selectie van kandidaten ligt de lat hoog, alleen kandidaten die slagen voor onze uitgebreide kennis- en competentietesten, evenals psychologische testen, krijgen een opleiding aangeboden." Na het succesvol afronden van een intensieve opleiding van twee maanden met een algemeen deel en een specialisatie, worden de kandidaten voorgesteld aan en geplaatst bij toonaangevende organisaties die de kandidaat goede carrièremogelijkheden bieden, waar zij onder begeleiding van onze coaches gedurende 22 maanden aan de slag gaan met één of meerdere projecten. Hierna kan de opdrachtgever besluiten de kandidaat een arbeidsovereenkomst aan te bieden. "Per jaar helpen wij circa 100  IT professionals aan een vaste baan." Calco bestaat 7 jaar en wordt bestuurd doorRobert Gravekamp enRené Scholten.

*Bronnen UWV, ICT~Office. Meer informatie over Calco MasterClass vindt u op www.calco.nl.


Deel: ' Kans op vast dienstverband aanzienlijk groter voor IT'er '
Lees ook