Mvix lanceert de ultieme harddisk


2.000 GB thuis en via het internet vanaf iedere computer toegankelijk

AMSTERDAM, 20081029 -- De digitalisatie van mediabestanden door de consument zet door en zorgt voor een sterk toenemende vraag naar digitale opslagruimte. De kwaliteit van digitale foto's, films en muziek neemt toe en daarmee ook de hoeveelheid opslagruimte die hiervoor benodigd is. Het uitbreiden van de harddisk opslagcapaciteit voor de pc is een mogelijkheid maar lost de praktische problemen rondom grote bestanden niet op. Mvix lanceert de MvixBOX Internet Harddisk. Het is een harddisk met een opslagcapaciteit tot maarliefst 2.000 GB die zowel binnenshuis als buitenshuis vanaf iedere pc toegankelijk is.

`Even simpel wat homevideo's of foto's doormailen naar vrienden of familie is er tegenwoordig niet meer bij' aldus Mark Appel, Managing Director bij Mvix Benelux. `Veelal is de grootte van de mailbox bij de ontvangende partij te klein en gaat het doorsturen van grote bestanden ook nog eens erg traag. Diverse online hulpmiddelen worden hiervoor aangeboden echter deze werken vaak omslachtig, zijn ingewikkeld in gebruik en kosten ook nog eens veel geld' vervolgt Appel. `Zo kunnen de kosten voor bijvoorbeeld 1.000 GB online opslagruimte oplopen tot wel meer dan ¤ 1.000,00 per jaar.'

Met de introductie van de MvixBOX worden al deze problemen opgelost. De MvixBOX is een Internet Harddisk met een opslagcapaciteit naar keuze tot maarliefst 2.000 GB en maakt onderdeel uit van het (draadloze) thuisnetwerk. Alle digitale bestanden die hier worden opgeslagen zijn zowel binnenshuis als buitenshuis vanaf iedere pc te benaderen. Mailen van grote mediabestanden naar bijvoorbeeld vrienden en familie is niet meer nodig. Zij kunnen op een eenvoudige manier met een geldige gebruikersnaam en wachtwoord toegang verkrijgen tot een voor hen opengesteld deel op de harddisk. `In de professionele wereld wordt dergelijke apparatuur ook wel Network Attached Storage genoemd ofwel NAS, maar wij noemen het een Internet Harddisk voor de consument.' sluit Appel af. Iedere MvixBOX wordt net zoals alle andere Mvix producten GEBRUIKSKLAAR geleverd en werkt direct uit de verpakking. De 0900-MVIXHULP* telefoon kan worden gebeld voor eventuele hulp bij de installatie thuis. In combinatie met een Mvix Mediaspeler worden alle mediabestanden vanaf de MvixBOX direct op de televisie weergegeven.

De MvixBOX is vanaf medio november leverbaar in Nederland en België. Consumentenprijzen starten bij ¤ 349,00 inclusief B.T.W. voor een 500 GB uitvoering. De MvixBOX beschikt over tal van andere functionaliteiten. Kijk voor meer informatie en de verkooppunten op www.mvixbenelux.com.

* kosten voor de 0900-MVIXHULP lijn bedragen ¤ 0,45 per minuut in Nederland, in België is het nummer 0900-40736 en bedragen de kosten ¤ 0,50 per minuut


Deel: ' Mvix lanceert de ultieme harddisk '
Lees ook