Bedrijven sturen Phishing e-mails naar eigen personeel


Phishing e-mails voor het vergroten van het bewustzijn

SOEST, 20161010 -- IT-veiligheidsspecialist Sebyde BV (www.sebyde.nl ) uit Soest en Zaandam biedt een phishing-test abonnement aan waarmee een bedrijf phishing-test e-mails kan sturen naar de eigen medewerkers. Steeds meer bedrijven testen de gevoeligheid van hun organisatie en het gedrag van de medewerkers door middel van eigen phishing testen. Dit levert belangrijke en nuttige informatie op over de risico’s. Het positief bespreekbaar maken van deze informatie met de medewerkers vergroot het bewustzijn en de weerbaarheid tegen phishing e-mails sterk.

Het gedrag van de mens: De zachte kant van security
De mens blijft bij de internet-veiligheid nog altijd een zwakke schakel. Hackers hebben dit uiteraard al lang in de gaten en ze richten zich daarom steeds vaker rechtstreeks op de medewerkers van bedrijven. Ze sturen een phishing e-mail met een zogenaamde interessante aanbieding of belangrijke informatie. Als je niet bewust bent van het gevaar loop je een groot risico: Je klikt op een link en je computer of bedrijfsnetwerk wordt besmet met gevaarlijke malware die in sommige gevallen alle gegevensbestanden “op slot” zet. Pas na betaling van een hoge borgsom beloven de hackers dan de gegevens weer vrij te geven.

Gratis kennismaking met het platform
Sebyde BV biedt bedrijven aan om gratis kennis te maken met het phishing-test platform. Rob Koch (Commercieel directeur Sebyde BV): “In samenwerking met de leverancier van het platform bieden we bedrijven de mogelijkheid om eenmalig een gratis phishing e-mail test uit te voeren op maximaal 50 medewerkers. Een prettige manier om kennis te maken en te ervaren welke informatie er gerapporteerd wordt.” Meer informatie hierover is te vinden op de website van Sebyde: www.sebyde.nl/phishing-test/

Presentaties - Workshops
Met de rapportage na een phishing-test kun je de juiste maatregelen nemen om het bewustzijn van medewerkers te vergroten. Zo zijn er presentaties, workshops en andere vormen van bewustzijnsvergroting mogelijk. Alles toegespitst op de situatie bij het bedrijf in kwestie.

Voor meer informatie over het phishing-test platform kan contact gezocht worden met Rob Koch via 085-2733376 of via email rob.koch@sebyde.nl


Deel: ' Bedrijven sturen Phishing e-mails naar eigen personeel '
Lees ook