ICT Automatisering gaat partnership aan met Siemens


BARENDRECHT, 20130513 -- ICT Automatisering (ICT) maakt vandaag bekend dat zij is benoemd tot “Siemens Solution Partner Automation” voor het Process Control System Simatic PCS7. Door projecten in onder andere de chemie-, voedingsmiddelen- en waterindustrie heeft ICT veel ervaring opgedaan met het PCS7 systeem van Siemens. ICT ziet het partnership met Siemens als erkenning van haar kennis en ervaring op het gebied van PCS7.

Martin Bijl, Business Development Manager ICT Automatisering: “Het Siemens partnership voor PCS7 is belangrijk voor ICT. Dit systeemplatform stelt ons in staat om binnen de procesindustrie op een gestructureerde en gestandaardiseerde manier een perfecte oplossing te leveren. Hierbij richten we ons op het oplossen van besturingsproblemen. De kracht van PCS7 is dat het flexibel inzetbaar is voor vele toepassingen. Binnen ICT richten wij ons o.a. op toepassingen voor batchbesturing, geïntegreerde veiligheidssturingen, geavanceerde procesbesturingen en migraties van verouderde systemen.“ 

“Sinds de start van het partnerprogramma in 2005 is het aantal Siemens Solution Partners wereldwijd uitgegroeid tot meer dan 1.000 bedrijven in 60 landen”, aldus Robert Jan de Leede verantwoordelijk binnen de divisie Industry Automation van Siemens Nederland voor het product gebied Control Components. “Alle Solution Partners worden geacht te beschikken over dezelfde technische competenties en worden om de twee jaar gecertificeerd. ICT voldoet aan deze competenties en is daardoor benoemd tot een van onze partners. Via de internationale Partner Academy houdt Siemens hun product- en systeemkennis up-to-date. Ook worden partners uitgenodigd om samen met Siemens gezamenlijke initiatieven te ontwikkelen, om bij (potentiële) klanten de beste oplossingen te genereren. Op die manier bouwen we wereldwijd aan een partnernetwerk op basis van kwaliteit.” 

ICT investeert continu in opleiding en certificering om haar PCS7 kennis op niveau te houden.

ICT heeft inmiddels een team van specialisten opgebouwd, dat projecten uitvoert bij bedrijven in verschillende industrieën. Binnen ICT is een PCS7 Expertisegroep opgericht, die kennis en ervaring met PCS7 binnen het bedrijf bundelt en deelt, ook op het gebied van service- en onderhoudscontracten. 

Profiel ICT
ICT Automatisering stelt zich tot doel bedrijfs-, productie- en communicatieprocessen bij onze afnemers te versoepelen, te vereenvoudigen en te verbeteren. Wij doen dit op basis van hoogwaardige technologische kennis. Kennis die wij presenteren in de vorm van inventieve en effectieve product/marktcombinaties. ICT is ingedeeld naar de markten, die wij bedienen. Wij kennen zes verticals: Logistics, Automotive, Machine & Systems, Industrial Automation, Energy en Healthcare. Iedere vertical bestaat uit professionals met specifieke kennis en expertise van producten en processen van een markt. Kijk voor meer informatie opwww.ict.nl.

Persbericht in PDF
Pressrelease in PDF


Deel: ' ICT Automatisering gaat partnership aan met Siemens '
Lees ook