SOA People neemt de Keneos groep over


BRUSSEL, PARIJS, LUXEMBURG, NIEUWEGEIN, 20150225 -- SOA People, een internationale consulting groep die gespecialiseerd is in het implementeren en onderhouden van SAP oplossingen, verwerft 100% van de aandelen van de Keneos groep. De groep consolideert hiermee haar positie als belangrijke speler in de SAP consulting wereld in Europa en versterkt haar positionering in het domein van de “Cloud” oplossingen van SAP.

De KENEOS groep richt zich 100% op consulting en functioneel onderhoud van SAP oplossingen, met focus op de combinatie van sectoriële kennis en SAP expertise variërend van Human Resource Management tot logistieke processen en financiën, in combinatie met specifieke competentiedomeinen  zoals “cloud”, mobility en business intelligence. Op basis van zijn team en zijn oplossingen is de Keneos groep erin geslaagd om een erkende en gewaardeerde partner te worden binnen de domeinen waar hij sinds zijn oprichting zijn SAP expertise ten dienst heeft gesteld van meer dan 400 klanten .

Met deze belangrijke overname zal SOA People zijn positie in de bestaande markten in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland (Perfect for People) verder versterken en haar technisch en functioneel aanbod rond SAP verder uitbreiden.

Khalil Hodaibi, Oprichter en CEO van de SOA People groep:

«Keneos is voor ons een bevriend bedrijf, met wie we reeds nauwe partnershipbanden hebben en waarvan we de aandeelhouders goed kennen. Het is dan ook een groot genoegen Alain Prick, zijn management team en al zijn medewerkers te mogen verwelkomen in onze organisatie.

KENEOS is een bedrijf met een erkende reputatie op de markt en een aantal van haar expertises/kennisdomeinen en oplossingen zijn complementair aan onze huidig aanbod.

Onze groep versterkt de-facto zijn strategische positionering rond de ‘Cloud’ oplossingen van SAP via onze divisie “Cloud, Innovation & Product development” die begin 2015 werd bekend gemaakt.

Met de overname van de KENEOS groep, is SOA People ervan overtuigd het vooropgestelde doel van 100M€ omzetcijfer te kunnen realiseren in 2015.  Onze doelstelling om verder uit te breiden naar Duitsland blijft meer dan ooit actueel voor dit jaar.

Onze financiële soliditeit bezorgt ons een grote geloofwaardigheid en stabiliteit die zeer belangrijk is in de ogen van onze partners.»

Alain Prick, Oprichter en CEO van de KENEOS groep:

«We zijn erg gelukkig en trots om de SOA People groep te vervoegen.

De ervaring en deskundigheid van haar management team heeft ertoe geholpen dat, sinds haar oprichting 8 jaar geleden, een gezonde en duurzame onderneming werd uitgebouwd met het menselijke kapitaal als één van de belangrijkste kernwaarden. Deze elementen, die van essentieel belang zijn voor onze medewerkers én onze klanten, waren doorslaggevend in de beslissing om SOA People te vervoegen.

Dankzij een gemeenschappelijke visie over onze business en onze markten, hebben we ons snel kunnen inschrijven in dit ambitieus project dat de drager zal zijn van kansen voor zowel onze klanten als ons personeel.

Wij zijn vastbesloten om dit project verder te ondersteunen tijdens de komende jaren. En inderdaad, met meer dan 600 consultants, waaronder ongeveer een 400 in België en Luxemburg, nemen we duidelijk in deze markten een leiderspositie in. In combinatie met de gespecialiseerde vaardigheden van onze teams laat dit ons toe om elk type project voor ons rekening te nemen, ongeacht de grootte van de bedrijven of de te implementeren SAP oplossing.»

Ferdinand Clevers, general manager van Perfect for People, de Nederlandse divisie van SOA People

«Of we het nu hebben over ERP, de nieuwe oplossingen S/4 HANA, de ‘Cloud’ oplossingen (in het bijzonder 'Cloud for Customer' en 'SuccesFactors'), over BI oplossingen of mobiliteitsoplossingen binnen SAP, SOA People heeft de expertise om alle vragen te beantwoorden en verwachtingen in te vullen van onze klanten op een innoverende en professionele manier.

Na het succesvol lanceren van de 'Cloud for Customers – C4C' oplossing kan SOA People nu dankzij de teams van KENEOS ook haar aanbod rond 'SuccessFactors' versterken.

De pijlers van ons aanbod (Implementatie projecten, Optimalisatie projecten en Technisch &  Applicatie onderhoud) zijn nu dus  ook beschikbaar in een ‘OnDemand’, ‘OnPremise’ of in een hybride model.

Ons oplossingsportfolio verbreedt zich en opent ook deuren naar meer en bredere carrièremogelijkheden voor onze medewerkers.»

--

Over SOA People en Perfect for People

SOA People behoort tot de marktleiders in Europa en is als consulting groep gespecialiseerd in het implementeren en ondersteunen van integrale SAP oplossingen. Sinds 2007 ondersteunt SOA People “Enterprise excellence” bij haar klanten door hen te begeleiden in hun IT transformatie aan de hand van een performant, geïntegreerd en evolutief model.  Dankzij haar kwalitatief aanbod, haar bewezen methodologie en haar transparante aanpak kan SOA People terugkijken op vele succesvolle projecten in verschillende sectoren, en dat in zowel kleine als grote bedrijven. Perfect for People is 100% dochter van SOA People.  

SOA People is SAP Gold partner in Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland.  Het bedrijf is eveneens gecertifieerd door SAP op het vlak van de kwaliteit van zijn dienstverlening, oplossingen en competenties.  SOA People is actief lid van 'PEC-Partner Executive Council' op EMEA niveau en is rechtstreeks betrokken bij het implementeren van innovaties.

Samen met haar klanten heeft het bedrijf reeds heel wat awards/onderscheidingen ontvangen, met als meest recente: Joskin dat als eerste Europese MKB een succesvolle ERP migratie naar SAP HANA realiseerde,  en BIA Group de prijs van “Excellence winner” in de categorie “mobile innovation” in ontvangst mocht nemen op de SAP Quality Awards 2014 in BeLux.

De groep SOA People telt op vandaag zo’n 450 medewerkers en realiseerde een geconsolideerd omzetcijfer van 60M euro in 2014.

www.soapeople.com

www.perfectforpeople.nl

Over de groep KENEOS:

KENEOS is een onafhankelijk Europees consultancy bedrijf dat zich integraal toespitst op het leveren van de beste en meest innoverende SAP oplossingen voor zijn klanten.

KENEOS biedt de stabiliteit en het internationaal bereik van een grote systeemintegrator in combinatie met de flexibiliteit en dynamiek van een lokale niche speler om de visie van haar klanten mee te helpen ontwikkelen/realiseren.

De KENEOS groep telt op vandaag zo’n 150 medewerkers en realiseerde een geconsolideerd omzetcijfer van 21M euro in 2014.

www.keneos.com

Download dit persbericht als pdf-bestand


Deel: ' SOA People neemt de Keneos groep over '
Lees ook