Solcon gaat internationaal met nieuw zusterbedrijf Qaleido


Qaleido nieuw communicatieplatform voor e-mail, agenda en data-opslag

Dronten, 20110414 -- Internetaanbieder Solcon gaat onder de naam Qaleido International met een nieuw zusterbedrijf op zoek naar internationale expansie. Focus ligt daarbij op het leveren van hoogwaardige software-oplossingen en het realiseren van technologisch complexe webapplicaties.

Een nieuw product waarmee Qaleido International in de markt treedt is Qaleido Communications. Qaleido Communications is een nieuw communicatieplatform voor professionele cloudoplossingen waarbij een geïntegreerd webbased pakket voor e-mail, agenda en data-opslag de basis vormt. Synchronisatie met de mobiele telefoon is mogelijk, verder is het delen en versturen van groteren bestanden (Qdisk) van enkele Gb's ook mogelijk. Het pakket wordt op dit moment verstrekt aan ruim 40.000 klanten van Solcon, het gaat hier in totaal om ruim 200.000 mailboxen die van deze nieuwe toepassing gebruik gaan maken. E-mail, agenda en grotere bestanden zijn hierbij altijd en overal via een webbrowser of iPhone, Symbian and Android Apps beschikbaar. Er is voor de iPhone een speciale applicatie in de Apple Store beschikbaar.

Datacenters

Vanaf 1 juni is de nieuwe zelfstandige onderneming een feit. De hoofdvestiging van Qaleido International is gevestigd in Dronten. Daarnaast is er een vestiging in het Roemeense Brasov, waar inmiddels ruim 20 mensen werken. In totaal zullen ruim 40 mensen deel uit gaan maken van de nieuwe onderneming, die onderdeel is van Opticks Holding, waar ook Solcon Internetdiensten deel van uitmaakt.

Solcon blijft zich voornamelijk richten op internettoegang en hosting. Solcon is op dit moment erg actief met het aanbieden van diensten als internet, telefonie en televisie via glasvezelnetwerken in Midden-Nederland. Daarnaast beheert Solcon eigen datacenters in Dronten en Apeldoorn. Zusterbedrijf Qaleido slaat een nieuwe weg in en richt zich op de nieuwste ontwikkelingen rond met name 'cloud'-gerelateerde diensten.

Het Nieuwe Werken

Directeur Christian Rouault van Qaleido International. ,,Software-ontwikkeling wordt steeds belangrijker bij online communicatie. Met Qaleido willen we bestaande maar ook nieuwe concepten betaalbaar aanbieden. Gemak en integratie van systemen worden daarbij steeds belangrijker, denk maar aan de techniek die nodig is om Het Nieuwe Werken goed te kunnen ondersteunen. Hiervoor zullen we nieuwe diensten in de markt zetten waarbij we ons niet beperken tot Nederland. Tot onze klanten kunnen ook grotere internetaanbieders uit het buitenland behoren, van een soortgelijke grootte als Solcon.''

Websites:
www.qaleido.com
www.qaleidoweb.com

www.solcon.nl

Qaleido International BVNoot voor redacties:

Deel: ' Solcon gaat internationaal met nieuw zusterbedrijf Qaleido '
Lees ook