Veilige en kosteneffectieve SAP apps met KeyTalk en SUPERP


AMERSFOORT, 20160414 -- KeyTalk heeft een belangrijke samenwerkingsovereenkomst getekend met SUPERP, een Nederlandse dienstverlener gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, testen en beheren van krachtige zakelijke oplossingen op basis van SAP.

Steeds meer SAP gebruikers bewegen naar hybride structuren en functionele toepassingen op mobiele devices om de gebruiksvriendelijkheid van SAP te verhogen. Deze situatie leidt echter tot substantiële veiligheidsvraagstukken. Door het partnerschap van KeyTalk en SUPERP wordt het voor organisaties mogelijk om snel veilige en kosteneffectieve functionele apps voor SAP te maken. Deze apps bieden gebruikers de mogelijkheid te werken met data uit het SAP systeem en een voor het device geoptimaliseerde interface. Het aantal mogelijkheden hiervoor is zo groot dat in de ideale situatie elke power user zijn of haar eigen app kan maken.

SUPERP heeft Lizapp, een ‘bouw je eigen app’ platform, ontwikkeld. De ontwikkeling van dit platform is het directe gevolg van de ervaringen die SUPERP met SAP heeft, de toegenomen verwachtingen rond het gebruik van mobiele app en een nieuwe door SAP ingegeven standaard voor de user interface (UI) (Fiori). In combinatie met de kortlevende certificaat en end-to-end encryptie-technologie van KeyTalk vereenvoudigt het Lizapp platform de ontwikkeling, implementatie, gebruik en het beheer van mobiele applicaties. De Lizapp creëert de mogelijkheid voor elke organisatie om front-end apps te implementeren en mobiel te ontsluiten. De Lizapp zorgt voor de directe vertaling van data en bedrijfsprocessen naar de front-end applicatie, integreert met de core van SAP en sluit aan op de nieuwe user interface van SAP Fiori. Door de KeyTalk functionaliteit in de Lizapp te integreren kan SUPERP de klanten voorzien van sterke authenticatie en end-to-end data encryptie. Deze beveiliging is vereist in situaties waarin (privacygevoelige) bedrijfsdata over publieke netwerken wordt getransporteerd.

"We hebben de Lizapp van de grond af aan opgebouwd. Het is een direct gevolg van het luisteren naar onze SAP-klanten en partners", aldus Ruud Hoogendorp, Managing Director van SUPERP. "Ondanks de aanzienlijke investeringen die de meeste van onze klanten in SAP hebben gedaan, is er behoefte aan de mogelijkheid goedkoop en snel apps te maken die voldoen aan een specifieke mobiele behoefte. We zien de Lizapp als een logische eerste stap naar het werken met SAP's Fiori platform op een later tijdstip. "

Tijdens de gesprekken over het partnership tussen Anjo Wolven (Sales Director - Superp) en Bas von Barnau Sythoff (Sales Director – KeyTalk) stelden ze al snel vast dat bundeling van krachten de eenvoudige, gestroomlijnde, snelle en vooral veilige inzet van mobiele applicaties mogelijk zou maken. "Tijdens sessies met klanten zagen we herhaaldelijk de behoefte en wens om ons makkelijke en zeer flexibele product de Lizapp te gebruiken. Zorgen over de veiligheid rond de mobiele data-extractie van een SAP-backend leidt bij klanten tot aarzeling over het operationeel inzetten van apps gebouwd met Lizapp”, aldus Anjo. "Paralel hieraan schuiven organisaties ook steeds verder op in het gebruik van apps op mobiele devices om bedrijfsdata te ontsluiten. De toevoeging van sterke authenticatie en end-to-end encryptie van KeyTalk aan het Lizapp platvorm neemt deze zorgen weg”.

"Door de kennis van SUPERP en hun zeer flexibele Lizapp app platform met de KeyTalk technologie te bundelen, creëren we een win-win situatie voor alle betrokkenen," voegt Wout van der Wijk (CEO – KeyTalk) toe. "De drempel voor organisaties om te beginnen met SAP's Fiori platform wordt verlaagd. Meer gebruikers kunnen echt mobiel worden met Lizapp. KeyTalk's kortlevende certificaten en end-to-end encryptie houdt het allemaal veilig."


Deel: ' Veilige en kosteneffectieve SAP apps met KeyTalk en SUPERP '
Lees ook