SmartDraw 2010: Grafische alleskunner voor Office-gebruikers


HEERHUGOWAARD, 20090921 -- De Amerikaanse softwareproducent SmartDraw.com timmert met zijn gelijknamige flowchartpakket al sinds 1994 succesvol aan de weg. Was SmartDraw aanvankelijk vooral een toegankelijk en voordelig alternatief voor Visio, in de nieuwe release SmartDraw 2010 vindt de Office-gebruiker een complete oplossing voor practisch alle vormen van visuele communicatie.

Naast diverse soorten organisatie- en procesdiagrammen maakt SmartDraw planschema's, tijdlijnen, mindmaps, netwerkdiagrammen, technische schema's, beslisbomen, grafieken, tabellen, medische en wetenschappelijke slides, plattegronden en vele andere illustraties om interne en externe communicatie kracht mee bij te zetten. Het pakket bevat tienduizenden gerubriceerde voorbeeldtekeningen en symbolen waarmee ook ongeoefende gebruikers snel professionele resultaten behalen. De gebruiker kan handmatig of via drag-and-drop tekenen, maar ook met behulp van handige 'Smartpanels', waarin alleen met de muis geklikt hoeft te worden om een perfect uitgelijnde chart te bouwen.

Het is bekend dat informatie veel beter wordt opgenomen wanneer die van beelden vergezeld gaat. Toch maken bij gebrek aan tijd of tekentalent maar weinig Office-gebruikers gebruik van illustraties. Met zijn software wil SmartDraw.com deze grafische impasse doorbreken. Verder ziet het bedrijf visuele communicatie als sleutel tot verbetering van bedrijfsprocessen: door ideen en gegevens te visualiseren worden organisaties, procedures en doelstellingen niet alleen voor derden inzichtelijker gemaakt, maar ook voor de opsteller zelf. Dit helpt hem om taken, procedures en verantwoordelijkheden te verduidelijken, knelpunten en fouten te voorkomen en nieuwe ideen te genereren en ordenen. SmartDraw.com brengt regelmatig nieuwsbrieven en tutorials uit, die laten zien hoe men nieuwe ontwikkelingen op het gebied van management en communicatie met SmartDraw vormgeeft.

Het SmartDraw-programma werkt nauw samen met andere Office-applicaties. Tekeningen worden met n klik overgezet naar Word, Excel of Powerpoint en omgekeerd kunnen documenten en objecten uit die programma's ook in SmartDraw worden opgenomen. Het programma genereert automatisch charts uit data van Microsoft Project, Excel-tabellen, LDAP netwerkgegevens en URL-structuren. Ook kaarten uit Google Maps kunnen eenvoudig worden ingelezen en met verdere beeldinformatie worden verrijkt. Vanzelfsprekend hoort uitvoer naar HTML en PDF ook tot de mogelijkheden.

Nieuw in SmartDraw 2010 zijn o.a. een importfilter om Visio-tekeningen in te lezen en verder te bewerken, de mogelijkheid om schema's en grafieken als beeldsequenties in Powerpoint te brengen zodat ze in aansprekende punt-voor-punt vorm gepresenteerd kunnen worden, en integratie met Microsoft Sharepoint. Op de site www.smartdraw.com zijn tientallen video-tutorials geplaatst die gebruikers kunnen inspireren en helpen om de vele mogelijkheden van het programma efficint te benutten.

SmartDraw 2010 wordt als download of op CDROM geleverd, met prijzen vanaf 136,55 exclusief BTW. Voor meer informatie en een probeerversie: www.smartdraw.com. Distributie en helpdesk in de Benelux: CopyCats Software & Services, tel. +31 (0)72 5745993, info@copycats.nl.


Deel: ' SmartDraw 2010 Grafische alleskunner voor Office-gebruikers '
Lees ook