Seminar data en documenten beveiligen op hoofdkantoor Microsoft


Seminar voor ICT-board met toelichting omtrent over de laatste internationale ontwikkelingen op het gebied van IT-security.

AMERSFOORT, 20150127 -- QS solutions organiseert op 4 februari 2015 een uniek gratis seminar op het hoofdkantoor van Microsoft Nederland over het beveiligen van data en documenten. Ervaren data beveiligingsspecialisten van Microsoft en QS solutions laten hun licht schijnen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT-security.

Toename aantal incidenten rondom beveiliging gevoelige informatie
De afgelopen maanden is er geen dag voorbij gegaan zonder een bericht over gelekte data. Recente voorbeelden hiervan zijn de hacks bij Sony, de gelekte documenten bij de Nationale Politie en de problematiek bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Organisaties hebben moeite om data te blijven beveiligen zonder in te leveren op de productiviteit van medewerkers.

De tijd waarin de medewerker alleen toegang heeft tot gegevens als hij op kantoor aan het bureau zit is over. Door de komst van cloud applicaties en mobile apparaten zijn medewerkers gewend overal en op elk tijdstip bij de gewenste gegevens te kunnen. Daarnaast zijn ze in staat de gegevens eenvoudig te delen met externen waarmee zij samenwerken. Een grote productiviteitsverbetering welke ook zorgt voor meer werkplezier. Deze nieuwe manier van werken heeft consequenties voor de manier waarop data en documenten beveiligd worden.

Het Nieuwe Werken vereist een andere beveiligingsstrategiePeople centric IT
De nieuwe manier van werken vereist ook een nieuwe manier van beveiligen. Het is voor medewerkers lastig om in te schatten wat de gevolgen van hun handelen zijn. Het is zaak om medewerkers te beschermen tegen onbewust onveilig handelen zonder dat zij moeten inleveren op productiviteit. De nieuwe beveiligingsstrategie focust op de medewerker: People-centric IT.

Specialisten presenteren nieuwste beveiligingstechnologie
QS solutions en Microsoft presenteren op 4 februari een innovatieve oplossing om gebruikers, data en apparaten te beheren. Hiermee worden medewerkers beschermd en kunnen zij productiever werken met de door hen gekozen apparaten, applicaties en externe partners.

Deze totaaloplossing bouwt voort op de huidige systemen en vereist geen aanpassingen aan de bestaande infrastructuur. De IT-afdeling verkrijgt de vereiste controle en medewerkers behouden de productiviteit die zij wensen. Op het seminar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hybrid Identity: Azure Active Directory zorgt ervoor dat de medewerker één identiteit heeft, zowel in interne systemen als in cloud applicaties. Één keer inloggen, ook voor cloud applicaties.
  • Device management: De apparaten beheren en beveiligen met Microsoft Intune en ervoor zorgen dat bedrijfsdata verwijderd wordt als het apparaat verloren of gestolen is.
  • Data encryptie: Versleutel data en documenten, of dit nou op een USB, smartphone of thuis-PC, staat met Microsoft Rights Management Services.


Deel: ' Seminar data en documenten beveiligen op hoofdkantoor Microsoft '
Lees ook