( BW)(IL-ALERI) Aleri ontwikkelt real-time risicocontrole-oplossing

Business Editors

CHICAGO--(BUSINESS WIRE)--Apr 07, 2009-- - Biedt real-time analyse en inzicht in krediet- en marktrisico, met de mogelijkheid van exposurebeheer door tegenpartij, vermogenscategorie, industrile sector en trader

- Risicontroleraamwerk combineert real-time event processingcapaciteiten met de Aleri live OLAP server voor roll-up en drill-down

Aleri Inc., een toonaangevende leverancier van complex event processing (CEP) technologie en op CEP gebaseerde oplossingen voor de ondernemingscategorie, kondigde vandaag aan dat het een Real-Time (RT) risicocontrole-oplossingsraamwerk heeft ontwikkeld. Dit raamwerk biedt een sjabloon voor de snelle implementatie van een aan de klant aangepaste allesomvattende oplossing voor de consolidatie en het beheer van krediet- en marktrisico.

Aleri’s RT Risicocontrole-oplossing biedt de consolidatie en analyse van posities in real-time, waarbij een onderneming geholpen wordt bij het identificeren van onaanvaardbare niveau's van exposure bij een aantal configureerbare dimensies, inclusief tegenpartij, trader, vermogenscategorie, regionale en industrile sector. De oplossing biedt gebruikers de unieke mogelijkheid de onderliggende oorzaak van de concentratie te bepalen, die rechtstreeks op de individuele handel is gericht. Bovendien maakt Aleri’s event-gedreven architectuur niet-indringende integratie met bestaande systemen mogelijk, zodat bedrijven sneller van een controle aan het eind van de dag tot onmidddellijk inzicht kunnen overgaan.

“Door de marktvolatiliteit en de verhoogde gerichtheid op risico van de tegenpartij worden handelsfirma's aangespoord naar betere hulpmiddelen te zoeken voor hun exposure-beheer,” aldus Jeff Wootton, vice-president van Product Strategy bij Aleri. “Met de huidige hulpmiddelen die veel firma's gebruiken krijgen deze geen geconsolideerde informatie op een basis die voldoende tijd voor hun handelsoperaties geeft. Met Aleri’s RT risicocontrole-oplossing worden bedrijven snel in deze capaciteit voorzien.”

De Aleri RT Risicocontrole-oplossing vormt een hefboomeffect voor het Aleri CEP- platform en levert onmiddellijke en voortdurende controle en analyse, waarbij de noodzaak van het wachten op overnight consolidatie en batchberekeningen gelimineerd wordt. Door het uitbreiden van de capaciteiten van de Aleri CEP-technologie met de Aleri Live OLAP server, kunnen gebruikers gegevens op ieder aggregatie-niveau analyseren en bij verschillende dimensies. Door middel van hirarchien die op ieder van de dimensies worden toegepast, kan gespecificeerd worden hoe de gegevens in toegevoegde waarden worden opgerold, waarbij deze helemaal naar beneden naar het individuele transactieniveau kunnen worden gedrild.

Aleri zal aanwezig zijn op een webinar dat op 8 april wordt gehouden onder de titel “Verkrijgen van real-time inzicht voor het beheren van risico van de markt, krediet en tegenpartij.” Voor meer informatie, https://www.aleri.com/news/upcoming-events/gaining-real-time-insight-manage-market-credit-counterparty-risk.

Over Aleri

Aleri, een toonaangevende leverancier van complex event processing (CEP) technologie en op CEP gebaseerde oplossingen in de ondernemingscategorie voor financile diensten, levert een hoge-prestatieplatform voor het snelle bouwen en inzetten van real-time gegevensanalysetoepassingen, zonder dat hierbij gegevensbeheer, schaalbaarheid, prestatie of veiligheid in gevaar worden gebracht. Gebouwd voor hoge doorvoer met minimale latentie, biedt de event processing technologie van Alerie klanten de mogelijkheid onmiddellijk een groot aantal hoge snelheidsgegevens te analyseren en te beantwoorden waarbij risico tot een minimum beperkt wordt en concurrerend voordeel verhoogd wordt.

Met Aleri’s CEP-aangedreven oplossingen kunnen real-time gegevens naar inzicht worden vertaald, waarbij de financile industrie sneller op wisselende condities kan reageren en door het geven van snelle informatie betere beslissingen kan nemen. Het Aleri Liquiditeitsbeheersysteem heeft een hefboomeffect voor de power van CEP bij het leveren van eind naar eind real-time beheer voor cash en liquide middelen ter vermindering van liquiditeitsrisico's op korte termijn en waarbij een optimale financiring gewaarborgd wordt. De Aleri marktliquiditeitsanalyse- motor consolideert en analyseert meervoudige orderboekinvoeringen van individuele uitwisselingen voor het leveren van machtige tools bij de trading op gefragmenteerde markten.

Aleri is een wereldwijde onderneming met hoofdkantoor in Chicago en kantoren in Mountain View, New York, New Jersey, London en Parijs. Voor meer informatie, bezoek www.aleri.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Pers:
Aleri, Inc.
Kelly Shumaker, +1 312-540-7347
kelly.shumaker@aleri.com
of
Cognito US
Deborah Eisenberg/Ishviene Arora, +1 646-395-6300
aleri@cognitomedia.com
of
Cognito UK
Rod de St Croix, +44 (0)20 7438 1100
aleri@cognitomedia.com

Deel: ' Aleri ontwikkelt real-time risicocontrole-oplossing '
Lees ook