Cyso behaalt ISO 27001 certificering


Officiële standaard voor informatiebeveiliging succesvol geïmplementeerd

ALKMAAR, 20130227 -- Cyso heeft per 21 februari 2013 de officiële ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging voor haar managed hosting diensten ontvangen. Deze certificering is de bevestiging van het belang dat Cyso hecht aan kwaliteit en zorgvuldigheid met betrekking tot de veiligheid van informatie en het bewaken van de bedrijfsprocessen die hiermee samenhangen.

Cyso heeft de ISO 27001 norm geïmplementeerd voor haar managed hosting diensten en de onderliggende netwerk- en platforminfrastructuur. Alle gerelateerde processen en procedures binnen de organisatie zijn uitgebreid geanalyseerd en getoetst op veiligheid, compleetheid en controleerbaarheid. Na een succesvolle toetsing van de beleidsdocumentatie in november 2012 en de praktijkaudit in januari 2013, is de certificering nu een feit.

Sven Visser, Portfoliohouder Informatiebeveiliging bij Cyso: "Het behalen van de ISO 27001 certificering is de bevestiging van het werk dat wij al jarenlang, dagelijks in de praktijk brengen. Cyso heeft vanaf haar prille begin veel aandacht gehad voor de veiligheid van haar dienstverlening. Deze certificering is de officiële erkenning dat wij voldoen aan de hoogste standaarden ten aanzien van informatiebeveiliging. De ISO 27001 norm ziet niet alleen toe op inrichting van processen en procedures, maar ook op naleving, controle, toetsing en permanente verbetering ervan. Het is geen momentopname, maar een continu proces dat onze klanten garandeert dat wij permanent bezig zijn met bewaking en kwaliteitsverbetering."

Over Cyso
Cyso is één van meest toonaangevende Nederlandse leveranciers van managed internet services, platformen en infrastructuur voor de zakelijke markt. Cyso levert maatwerkoplossingen en beheer voor complexe, bedrijfskritische platformen en applicaties. Cyso is sinds 1997 actief op de internetmarkt en is sindsdien haar diensten blijven ontwikkelen, verbeteren en uitbreiden. Cyso beheert en exploiteert haar eigen netwerk en infrastructuur, waaronder verschillende public en private Cloud platformen.

Cyso is ISO 27001 gecertificeerd, is een RIPE LIR (Local Internet Registry) met de beschikking over verschillende eigen IP netwerken en is Enterprise Service Provider Partner van VMware. Cyso is daarnaast één van de initiatiefnemers en oprichters van de Dutch Hosting Provider Association (DHPA).

Deel: ' Cyso behaalt ISO 27001 certificering '
Lees ook