Delta Mossel innoveert met oplossing van Schouw en Descartes


AMERSFOORT, 20121024 -- Descartes Systems Group (NASDAQ:DSGX) (TSX:DSG), de wereldwijde leider in logistieke services, en Schouw Informatisering helpen Delta Mossel te innoveren en een competitief voordeel te behalen met de gecombineerde EDI-oplossing.

De levensmiddelenbranche is in hoge mate gericht op het optimaliseren van het bestel-, lever- en factureerproces. Delta Mossel kreeg dan ook steeds vaker het verzoek om deze gegevens via EDI uit te wisselen. Bij de implementatie van het ERP-systeem Microsoft Dynamics NAV® en SI Foodware®, van Schouw Informatisering, kwam daarom ook de implementatie van Descartes’ Go-secure business-to-business service ter sprake. Carolein van de Plasse, Sales Manager bij Delta Mossel vertelt: “Steeds meer (potentiële) klanten, met name de supermarkt retailers, vragen om EDI. Dankzij de nauwe samenwerking met Descartes en de kennis van elkaars systemen was de keuze als snel gemaakt.”

Door deze werkwijze is Delta Mossel in staat om te voldoen aan de wensen en eisen van bestaande én van nieuwe klanten:

“Door de inzet van EDI hebben wij meer kansen om zaken te doen met bedrijven die alleen via EDI de order- en facturatie processen afhandelen. Naast dat het meer deuren opent kunnen wij bovendien de service geven die van ons verlangt wordt. Een hoge service is voor Delta Mossel van grote waarde. We kijken daarom continue naar verbeteringen en vernieuwing. Door EDI te integreren in onze processen kunnen we veel manuele handelingen, zoals het verwerken van orders per fax en telefoon, vervangen. Zo kunnen wij nog meer klanten van dienst zijn. Een goed voorbeeld hiervan is dat we door de nieuwe versie van SI Foodware en de EDI mogelijkheden die we hebben, het automatische DC-Fresh distributiedepot van Delhaize in België kunnen beleveren. Daar zijn we uiteraard erg content mee,” aldus Carolein van de Plasse.

Beiden opererend als marktleider binnen het foodsegment kwamen Schouw en Descartes elkaar regelmatig tegen wat uitmondde in een structurele samenwerking. Met de expertise van beide partijen is er een standaard geïntegreerde EDI-oplossing ontwikkeld die zeer snel te implementeren is. “De gecombineerde oplossing maakt het ook voor middelgrote bedrijven mogelijk om een geschikte samenwerkingspartner te zijn voor ondernemingen die communicatie via EDI eisen. Er is van zowel Schouw als Descartes veel kennis ingebracht waardoor de oplossing snel operationeel is en de gebruiker er geen omkijken naar heeft”, aldus Danny Cevaal, Commercieel manager bij Schouw Informatisering.

“Voor vooraanstaande bedrijven zoals Delta Mossel is elektronische communicatie met klanten niet alleen een middel om processen te stroomlijnen en zo handmatige taken en daarbij horende fouten te verminderen, maar het is ook vooral een middel tot groei,” zegt Fred van der Heide, Vice President of Product Strategy bij Descartes. “De samenwerking met Schouw heeft een gecombineerde oplossing opgeleverd die voordelen brengt voor Delta Mossel en de levensmiddelensector.”

 

Over Delta Mossel

Delta Mossel is een belangrijke leverancier van mosselen en oesters in Europa. De jarenlange ervaring en expertise op het gebied van vangst en verwerking van mosselen en oesters is de basis voor steeds betere productiemethoden en productinnovaties.

Delta Mossel B.V. in Yerseke vormt het hart van de Delta Groep, waartoe verder ook Föhrermuscheln GMBH, Delta Ostrea B.V. en verschillende mossel en oesterkweekbedrijven behoren.

Meer informatie op www.deltamossel.com.

Over Schouw Informatisering

Schouw Informatisering ontwikkelt, implementeert en onderhoudt geïntegreerde bedrijfsbrede software. Bedrijfsbrede software voor de automatisering van bedrijfsprocessen en informatiestromen van organisaties uit de voedingsmiddelenindustrie. Als basis maakt de ERP-specialist gebruik van Microsoft Dynamics NAV® en AX® gecombineerd met SI Foodware®, de hoogwaardige branche specifieke foodoplossingen ontwikkeld door Schouw Informatisering.

Meer informatie op www.schouw.org.

Over Descartes

Descartes (TSX:DSG) (Nasdaq:DSGX) is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand, SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, prestaties en zekerheid voor ondernemingen waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Via het cloud-based Logistics Technology Platform kunnen bedrijven samenwerken met meer dan 35.000 handelsrelaties dankzij de integratie met Descartes’ met het Global Logistics Network, het meest uitgebreide, wereldwijde, logistieke netwerk.

Klanten gebruiken de Descartes’ modulaire SaaS-oplossingen voor het stroomlijnen, controleren en meten van verschillende logistieke processen. Denk daarbij aan; het inplannen en uitvoeren van distributieactiviteiten; het valideren en betalen van logistieke facturen; het aangeven van im- en exportdocumenten.

Descartes’ hoofdkantoor is gevestigd in Waterloo, Ontario, Canada en de onderneming heeft daarnaast vestigingen en partners verspreid over de hele wereld. Meer informatie op www.descartes.com.


Deel: ' Delta Mossel innoveert met oplossing van Schouw en Descartes '
Lees ook