Nétive: De Nederlandse marktleider met 69 VMS implementaties


Delft, 20111108 -- Nétive is de VMS marktleider in Nederland. Vendor Management Systemen (afgekort VMS) worden voornamelijk ingezet door bedrijven die veel externen inhuren en grip willen krijgen op hun flexibele schil. Nétive heeft dit jaar voor de eerste keer deelgenomen aan het toonaangevende internationale ‘VMS and MSP Supplier Competitive Landscape Report’ van Staffing Industry Analysts (SIA). Uit dit rapport blijkt dat er in totaal in Nederland 101 grootschalige VMS implementaties zijn uitgevoerd, waarvan 69 door Nétive.

Enkele opvallende algemene resultaten uit het rapport zijn:

  • Aan het onderzoek hebben 41 VMS/MSP partijen deelgenomen.

  • Nederland staat op de 6e plaats in de wereld als het gaat om het aantal VMS implementaties. Amerika, Engeland, Canada, Frankrijk en Japan lopen voor op het aantal VMS implementaties.

  • Verenigde Staten is met ruim 1200 VMS implementaties duidelijk koploper.


Specifiek over Nétive vermeldt het rapport onder meer de volgende zaken: 

VMS implementaties
In Nederland zijn er 101 VMS implementaties bekend. 69 van deze implementaties zijn uitgevoerd door Nétive. Netive heeft na het onderzoek inmiddels al weer 10 nieuwe VMS implementaties in 2011 gerealiseerd. 

VMS Programma volwassenheid
Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de opdrachtgevers van Nétive al meer dan 6 jaar met de VMS applicatie werkt. Sinds 2010 is Nétive met 35 opdrachtgevers gegroeid. De oorzaak van deze toename in groei heeft te maken dat een geheel nieuwe VMS applicatie wordt aangeboden met een geïntegreerde marktplaats op het nieuwe Salesforce platform, naadloos te integreren met backoffice/ERP/SAP systemen. 

Aantal VMS opdrachtgevers in West Europa
In West Europa staat Nétive op de 3e plaats qua aantal VMS opdrachtgevers. Het Franse PIXID en de Amerikaanse Guidant Group (tevens MSP leverancier) zijn respectievelijk één en twee. Partijen zoals IQ Navigator en Fieldglass zijn meer verspreid over Europa. 

De reactie op het rapport van SIA van Algemeen Directeur van Nétive Robert Adema: “Het rapport van SIA geeft goed weer hoe de markt is verdeeld. We zijn trots op onze positie als marktleider in Nederland. Internationaal en zeker in Europa ligt de gehele markt nog open. In 2012 zullen wij de eerste stappen zetten naar een meer internationale positionering”.

De resultaten van het ‘VMS and MSP Supplier Competitive Landscape Report’ zijn verkrijgbaar voor leden van Staffing Industry Analysts. Nétive heeft een samenvatting van het rapport gemaakt voor de Nederlandse markt. Deze samenvatting is bij Nétive op te vragen. 

Staffing Industry Analysts
Staffing Industry Analysts is een toonaangevende Amerikaanse adviesorganisatie die zich specialiseert in de inhuur van derden. De organisatie staat bekend als onafhankelijk en objectief: door haar bedrijfseigen onderzoek, met prijzen beloonde content, ondersteunende gereedschappen, publicaties en conferenties voor beslissers op het gebied van inhuur zowel aan de leverende als de inkopende kant. Jaarlijks publiceert Staffing Industry Analysts het ‘VMS and MSP Supplier Competitive Landscape Report’. 

Over Nétive
Nétive VMS helpt bedrijven en organisaties in zakelijke dienstverlening en overheid om het gehele inhuur- en administratietraject van flexibele arbeid te digitaliseren en automatiseren, teneinde directe en indirecte kostenbesparingen te realiseren. Daarnaast helpen wij ook Managed Service Providers hun opdrachtgevers beter te bedienen. Opdrachtgevers van Nétive VMS zijn o.a. de Rijksoverheid (Flexchange), Gemeente Emmen, Gemeente Eindhoven, Regio West Brabant (25 Gemeenten),  Grontmij, Movares, DHV, HVL, Croon en meer. Kijk voor meer informatie op www.netive.nl of www.asknetive.nl.


Deel: ' Nétive Nederlandse marktleider met 69 VMS implementaties '
Lees ook