MapQuest breidt steeds verder uit

Het bedrijf lanceert vier nieuwe sites op OpenStreetMap en stelt een communityambassadeur aan

DENVER--(BUSINESS WIRE)-- 20100923 --

MapQuest, een 100% dochteronderneming van AOL Inc. (NYSE: AOL), heeft vandaag de bètalancering van vier nieuwe Europese mapping sites aangekondigd. Deze zijn gebouwd op gegevens van OpenStreetMap (OSM). De sites in Frankrijk, Duitsland, Italiё en Spanje zullen gebruik maken van de nieuwe merknaam MapQuest en zijn gebruikersinterface, en beschikken over gegevens van OSM. Hierdoor kunnen gebruikers zones zoals straten in hun buurten, fietspaden, parken en wandelroutes zelf verbeteren. Iedere site is een op zichzelf staand aanbod dat naast de bestaande MapQuest sites – die op commercieel beschikbare kaartgegevens berusten – in de vier landen zal bestaan.

OSM werd gemaakt om plaatselijke bewoners, en dat zijn de ware experts van iedere gemeenschap, in staat te stellen om hun eigen kaartzones te verbeteren met hun informatie. Op deze manier komt er voor alle gebruikers een beter eindproduct op de kaart. MapQuest begon al in juli eerder dit jaar met de OSM-community te werken, en wel met de lancering in het Verenigd Koninkrijk van de eerste bètasite die werd gevoed met open source-gegevens.

MapQuest heeft Frankrijk, Duitsland, Italiё en Spanje geselecteerd omdat daar een rijkdom aan gegevens beschikbaar is en omdat de OSM-communities in die vier landen erg actief zijn. U kunt de sites vinden op https://open.mapquest.fr, https://open.maquest.de, https://open.mapquest.it en https://open.mapquest.es.

“We zijn erg enthousiast over de lancering vandaag van vier extra sites die het merk MapQuest koppelen aan de OSM-community,” zei Antony Pegg, de Product Manager van MapQuest. “We zijn erop gericht om de kracht van OSM te laten doordringen, terwijl we ook de algehele groei van de beweging stimuleren. Dit wordt bereikt door de oprichting van diensten zoals de MapQuest Open Directions Service en de betrokkenheid bij globale communityprojecten, zoals Map Kibera.”

Nieuwe staflid in Verenigde Staten voor het beheer van het Open-Source Mapping -beleggingsfonds van USD 1 miljoen

MapQuest kondigde vandaag ook aan dat het Hurricane Coast heeft aangetrokken voor het beheer van het open source mapping-beleggingsfonds van $1 miljoen dat in juli bekend werd gemaakt. Als Program Manager zal de taak van Hurricane bestaan uit het beheer van het mapping-beleggersfonds als een manier om plaatselijke open-source mapping-initiatieven te ondersteunen. Bij haar werk zal Hurricane ook een rol vervullen in het stimuleren van de Amerikaanse communities om mee te doen aan een woonkaart. Hurricane is sinds 2008 werkzaam bij OSM. Zij is drie jaar lang lid geweest van de organisatiecommissie van de State of the Map, heeft presentaties over OSM gegeven aan verschillende technische communities en op belangrijke conferenties heeft ze mapping-bijeenkomsten in negen staten in het land geleid.

“De community is een enorm belangrijk onderdeel van de OSM-beweging, vooral als ze in de Verenigde Staten aan kracht blijft winnen,” zei Hurricane Coast, Program Manager van MapQuest. “Ik neem deze functie met veel plezier op me, en ik ga op een nieuwe en spannende manier samenwerken waardoor het grondwerk van OSM in Europa wordt overgebracht naar de Verenigde Staten terwijl we de behoeften van de plaatselijke communities voor MapQuest hoog in het vaandel blijven houden.”

Over MapQuest

MapQuest levert internet-, draadloze en zakelijke diensten met als doel de mensen te helpen met onderzoeken en ontdekken: waar is het, hoe kom ik daar en wat is er dichtbij. MapQuest is een van de toonaangevende mappingmerken online en biedt kaarten en wijst de weg. In augustus 2010 bereikte het volgens comScore Media Metrix meer dan 49,7 miljoen gebruikers. De draadloze producten van MapQuest zijn compatibel met een groot aantal mobiele apparaten, waaronder de iPhone en BlackBerry. MapQuest Inc., een volledige dochteronderneming van AOL Inc, is gevestigd in Denver, Colorado.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
MapQuest
Contactgegevens voor de media:
Caroline Campbell
917-606-4772

c.campbell@teamaol.com

Ticker_symbol NYSE:AOL

Deel: ' MapQuest breidt steeds verder uit '
Lees ook