Zorgriem vindt weggelopen patiënt met Alzheimer terug


ROTTERDAM, 20110627 -- Mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie die weglopen, vormen een groot probleem voor de samenleving. Het is regelmatig in het nieuws dat er weer zoekacties zijn waarbij de familie, vrienden, zorginstanties, politie en helikopters worden ingezet om de persoon terug te vinden waarbij een fatale afloop helaas niet ongewoon is.

De Zorgriem met GPS locatiebepaling wordt in de praktijk toegepast door familie, mantelzorgers en zorginstellingen zodat de mensen die weglopen snel worden teruggevonden.

De ervaring van een Zorgriem gebruiker, de heer M.E

"Ons verzoek aan de instelling, om de zorgriem voor een familielid aan te schaffen, is ongeveer 2 maanden geleden ingewilligd.Vorige week kregen we al een positie bericht in verband met een zoekraak-incident. Het familielid was op de afgesproken tijd niet op de afdeling teruggekeerd. Dankzij de zorgriem kon men vaststellen dat het familielid al op 3-4 kilometer van de instelling was, op een punt waar een personenauto niet eens kan rijden, dus de gewone surveillancewagen van de politie ook niet kan rijden dan wel gaat zoeken bij een vermistmelding. Het familielid liep totaal de verkeerde kant op, was verward en was zelf niet meer gewoon naar de instelling teruggelopen. Het personeel is er naar toegegaan en heeft het familielid gevonden en veilig teruggebracht."

Meer informatie en ervaringen zijn beschikbaar op de website: www.zorgriem.nl

Over MobileTrack BV
MobileTrack is een belangrijke speler in Solutions Consultancy, Location Based Services (LBS) en Track&Tracé oplossingen op basis van onafhankelijke technologieën zoals GPS, RFID, Zigbee, Bluetooth en Mobiele Data. Zij zijn hardware onafhankelijk en leveren diensten op het gebied van fleet-management, beveiliging, zorg en overige Track&Trace-gerelateerde diensten.

De Mobile Universal Gateway (MUG) is een apparatuur, hardware en protocol onafhankelijke open Track&Tracé en Mobility platform toegankelijk voor iedere fabrikant en dienstenleverancier.

MobileTrack klanten zijn actief in diverse markten, zoals transport, vervoer, verhuur, overheid, beveiliging, zorg, gaming, social network, communities, lifestyle en recreatie. Speciaal voor de zorg- en beveiligingsmarkt zijn er succesvolle totale mobiele ketendiensten ontwikkeld voor beveiliging, alarmering en opvolging. Meer informatie is beschikbaar via de website: www.mobiletrack.nl


Deel: ' Zorgriem vindt weggelopen patiënt met Alzheimer terug '


Lees ook