Nieuwe technologie maakt smartphone dommer


UTRECHT, 20150319 -- Anno 2015 is het doodnormaal om tot wel zes verschillende smart devices in je huis te hebben: een smartphone, tablet, laptop, desktop, smart-tv en smartwatch. Om te voorkomen dat op elk van deze devices andere bestanden staan, wordt dit via de cloud zoveel mogelijk gesynchroniseerd. Dit betekent echter ook afhankelijkheid van toegang tot de cloud. Die toegang is niet overal even goed beschikbaar, betaalbaar of stabiel. De Neptune Hub moet uitkomst bieden en wel door al deze devices weer dom te maken. Als trendwatcher op het gebied van de technologie doet Simonly.org verslag.

Smartphone wordt dom

Een groot nadeel van de enorme hoeveelheid aan smart devices die we nu hebben, en die allemaal nog gaan komen, is de prijs. Deze is zo hoog omdat elk van de apparaten over een intern geheugen, rekenkracht en connectiviteit moet beschikken. Het idee van de Neptune Hub is dat je één device hebt dat beschikt over intern geheugen, rekenkracht en connectiviteit. Dit device is gemaakt in de vorm van een polsband, zodat deze altijd meegedragen wordt en heeft dus veel weg van een smartwatch. Alle andere devices hoeven nu slechts domme extensies te zijn van dat ene device.

One device to rule them all

In plaats van dat je smartphone een op zichzelf functionerend device is, is het een domme extensie van je hub. Net zoals een muis, een toetsenbord en een beeldscherm domme extensies van je computer zijn. Wil je een app sturen, dan pak je je door Neptune meegeleverde smartphone. Deze is helemaal niet smart, maar maakt verbinding met de polsband. Net als bij een toetsenbord voor je computer typ je hier weliswaar op je smartphone, maar wordt dit verwerkt en verstuurd door je hub. Wil je een mail typen, dan pak je je meegeleverde domme tablet en het meegeleverde toetsenbord en dan begin je te typen. Omdat je steeds met domme extensies werkt op één smart device, zijn al je bestanden, apps en dergelijke die jij op de hub geïnstalleerd hebt 100% gesynchroniseerd. Het is net als wanneer je twee beeldschermen aansluit op je computer: ze geven exact hetzelfde weer zonder hier internet voor nodig te hebben.

Op deze wijze bundelt de Neptune de intelligentie van al je smart devices tot één ultra smart wearable om zo niet afhankelijk te zijn van de cloud, maar van de hub. Deze maakt gebruik van een back-up in de cloud, zodat diefstal van de hub geen ramp is. Gaat er iets mis in de cloud? Dan heb je de hub nog. De hub heeft een intern geheugen van 64gb. Dit moet genoeg zijn om, zoals Neptune aangeeft, de toepassingen van smartphone, tablet, smartwatch en smart-tv te vervangen. Het vervangen van laptops en desktops is met deze specificaties volgens Simonly.org nog niet haalbaar. Toch is het aantrekkelijk. Voor slechts $599,- heb je namelijk al de hub met meegeleverd een smartphone, tablet, headset, dongle en toetsenbord. Voor zo’n nieuw product een hele scherpe prijs. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.


Deel: ' Nieuwe technologie maakt smartphone dommer '
Lees ook