Technologie en mobiel: Dit is de invloed op de travel sector


Amsterdam, 20150105 -- 2015 wordt een interessant jaar op gebied van technologie. De nieuwe functionaliteiten, en met name toepasbaar voor mobiel, zorgen voor interessante ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen raken ook de reisbranche. Appyourservice.nl zet in dit artikel de meest belangrijke ontwikkelingen op een rij.

Gebruikers boeken steeds meer online

In 2014 is het percentage Nederlandse reizigers dat een smartphone gebruikt voor het plannen van zijn vlucht, met 133 procent toegenomen ten opzichte van 2013. Dat blijkt uit cijfers van Skyscanner. Linda Hoebe, country marketing manager van Skyscanner, verwacht dat dit aantal alleen maar toeneemt: “Reizigers hebben hun smartphone altijd bij zich en ze checken deze ook regelmatig. Het zoeken en boeken van reizen heeft dan ook een enorme transformatie ondergaan door de komst van mobiele apparaten.”

Contactloos betalen

De opkomst van mobiele betalingen zal in 2015 worden doorgezet. Recentelijk verklapte ING dat klanten bij hun binnenkort met Apple Pay kunnen betalen. In 2015 wordt het steeds normaler en veiliger om mobiel (contactloos) te betalen. Dat heeft uiteraard ook gevolgen voor de travel sector. Een aantal apps heeft al deze ingebouwde betaalfuncties. Denk aan apps als Uber, HotelTonight en OpenTable . Deze apps maken het mogelijk om vooraf al te betalen voor je vervoer, overnachting of restaurant. Maar denk ook aan de voordelen van mobiel betalen in het buitenland. Je hoeft straks niet meer bang te zijn als je geen contant geld hebt in het buitenland. Gewoon contactloos je diner afrekenen gaan we de komende tijd steeds vaker zien.  

Smartwatches

Velen kijken reikhalzend uit naar de doorbraak van Apple Watch. Het lijkt er steeds meer op dat 2015 het jaar van de smartwatch zal worden. Steeds meer apps zullen in 2015 aangepast of gemaakt worden voor de smartwatch. Zo biedt TripCase nu al deze app aan. Via je smartwatch ontvang je automatisch een bericht als je vlucht vertraagd is of geannuleerd. Maar ook je vertrekhal wordt netjes aangegeven als je op het vliegveld rondloopt. Uiteraard zijn er meer voorbeelden te bedenken. Hoe ideaal is het om met je Apple Watch in te checken en je hotelkamer te openen? De smartwatch kan veel gaan veranderen.

Integratie tussen apps

Voor een geslaagde reis kan je steeds meer handige apps gebruiken. Toch werkt het niet efficiënt om voor iedere functie een andere app te moeten starten. De perfecte manier is natuurlijk om binnen één app de route naar je hotel te kiezen, in te kunnen checken en betalen bij het hotel. Uiteraard kan je ondertussen het dichtstbijzijnde restaurant opzoeken, reviews checken en alvast kunnen reserveren. Die situatie komt in 2015 steeds dichterbij.

Slimme Bagage

Ook rondom onze bagage zijn interessante ontwikkelingen bezig . Zo heeft de start-up Bluesmart al een fantastisch idee ontwikkeld. De slimme bagage is niet ver weg meer. Zo weegt deze koffer zichzelf, zodat je direct weet hoeveel ruimte voor extra bagage je nog nodig hebt. Daarnaast is de koffer verbonden met je telefoon. De koffer trackt op basis van GPS of jouw telefoon dicht genoeg bij je koffer is. Alleen dan kan je hem openen. Ook qua veiligheid en bescherming biedt je mobiel steeds meer kansen binnen travel. Je kan jouw bagage dus alleen openen als je telefoon dicht genoeg bij de koffer is.  

Taal belemmeringen

Hoewel Nederlanders over het algemeen wel een aardig woordje Engels kunnen, zorgt taal vaak toch voor een belemmering bij buitenlandse vakanties. Steeds meer zie je tools en technologieën opduiken waarbij dit probleem wordt verholpen. Denk bijvoorbeeld aan de Skype Translator tool. Hoewel het nog maar de vraag is of Google Glass echt een succes wordt biedt deze technologie natuurlijk ook mogelijkheden. Kunnen we binnenkort voor ons geprojecteerd een real life vertaling zien als iemand ons in het Chinees de weg naar het station uitlegt?  

Technologie ontwikkeling leidt tot gedragsverandering

Het is duidelijk dat er diverse ontwikkelingen spelen die van invloed zijn op de reis sector. De grootste ontwikkeling speelt op technologisch vlak. De manier van betalen en nieuwe devices zoals Apple Watch hebben invloed op de mogelijkheden. Het gevolg daarvan is dat de manier waarop consumenten zoeken, boeken en besteden ook veranderd. De reisbranche moet hier wel in mee gaan. Anders dreigen ze de boot te missen. 


Deel: ' Technologie en mobiel Dit is de invloed op de travel sector '
Lees ook