Zes redenen waarom Windows Phone geschikt is als zakelijk device


Amsterdam, 20140623 -- Windows Phone is inmiddels het derde mobiele systeem op de smartphonemarkt. Waar in Amerika het marktaandeel van Windows Phone iets terugloopt, groeit het in de grote Europese landen gestaag. Nederland blijft hierin nog iets achter. Toch kent Windows Phone een groot aantal voordelen voor zakelijk gebruik.

Windows Phone heeft in de grootste landen van Europa, zoals Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, een  gemiddeld marktaandeel van 10 procent. In Nederland is dit met ruim drie procent beduidend lager. Volgens provider KPN, dat Windows Phone integreert in hun bedrijfsvoering, doet Windows Phone het in Nederland in de zakelijke markt beter dan in de consumentenmarkt. “Vooral door de integratie met Office hebben bedrijven interesse, want in 95% van de bedrijfsomgevingen wordt Windows gebruikt”, aldus topman Louis Rustenhoven.

Windows Phone wordt dus vaak gezien als geschikt platform voor zakelijk gebruik. Zeker met de introductie van de Windows Phone 8.1-update, die eind april door Microsoft is gelanceerd, voldoet Microsoft aan deze verwachtingen. Dankzij een nieuw aantal toegevoegde functionaliteiten is Windows Phone een zeer aantrekkelijk zakelijk platform geworden. www.appyourservice.nl zet zes redenen op een rij:

1. Perfecte synchronisatie tussen Windows desktop en Windows Phone

De synchronisatie tussen een Microsoft account en Windows Phone is perfect geoptimaliseerd. Met de Windows Phone 8.1-update is dit alleen nog maar meer verbeterd. Gebruikers zijn hierdoor in staat om gemakkelijk te switchen tussen pc en smartphone. Bij aankopen binnen specifieke apps werkt de aankoop zowel op de pc als op de smartphone.

2. Eenvoudig device-management voor IT-beheerder

Niet alleen voor gebruikers is de update aantrekkelijk. Ook voor IT-beheerders binnen bedrijven is het een aanwinst. Er kan nog beter gebruik worden gemaakt van essentiële zakelijke apps en diensten zoals MDM-policies en VPN support. Met de uitbreiding van de MDM (Mobile Device Management) policies worden Windows smartphones beheersbaar voor systeem- en netwerkbeheerders. Op deze manier kunnen toestellen op afstand worden gewist en kunnen wachtwoorden worden aangepast. Mede hierdoor is Windows Phone veilig te noemen, zeker op gebied van databeheer.

3. Lagere kosten door soepele integratie

Door de soepele integratie en implementatie binnen bedrijven bespaart het organisaties kosten. Als een bedrijf besluit over te gaan naar Android of iOS kost dit veel meer om dit volledig te laten integreren binnen de organisatie. Al eerder is benoemd dat KPN een van de voorbeelden is van een bedrijf dat Windows Phone binnen hun organisatie implementeert. Zij zijn daar zeer tevreden over. Dave van Meer, manager architecture Workspace & Operations van KPN zegt daar het volgende over: “Windows 8 stelt geen aanvullende eisen aan hardware of beheerders. Het kan zo worden ingepast. Het is weliswaar een nieuwe versie, maar alle randvoorwaarden zijn al ingevuld.”

4. Skype integratie

Veel bedrijven maken gebruik van Skype. Microsoft heeft de nieuwste Skype-app voor Windows Phone geïntegreerd met de oproepfunctie. Dankzij deze integratie kan bij een uitgaand gesprek gekozen worden voor een Skype-gesprek in plaats van een standaard telefoongesprek. Daarnaast kan er ook vanuit de app zelf worden gebeld naar contacten uit de telefoon.

5. Smartphone scherm projecteren

De nieuwste versie van Windows Phone biedt ook ondersteuning voor het projecteren van het smartphonescherm op een pc, tv of projectiescherm. Door middel van een USB-kabel en een applicatie op de pc kan het scherm getoond worden op de pc.

6. Mogelijkheid tot werkplekaccount

Bedrijven, universiteiten en andere werkgevers kunnen een werkplekaccount creëren op een Windows Phone. Hierin kunnen apps en informatie worden aangeboden die het werken gemakkelijker maakt. Bovendien kunnen in dit account ook wijzigingen worden aangebracht die zijn bedoeld om werkgerelateerde informatie te beveiligen.

Veelgehoorde nadelen van Windows Phone zijn het beperkte aantal apps en de beperkte diversiteit aan toestellen. Voor zakelijk gebruik tellen deze nadelen veel minder zwaar. Zeker als men rekening houdt met de voordelen dat een Windows Phone met zich meebrengt.

Windows Phone apps

Naast gebruikelijk zakelijke apps als Dropbox of Evernote heeft Windows Phone meer nuttige zakelijke apps. Een aantal van deze apps zijn:

Yammer: Dit is een intern sociaal netwerk. Met Yammer kan je als collega’s onderling heel eenvoudig berichten uitwisselen, foto’s versturen en documenten delen.

Asana: Een gratis project management-platform. Op dit platform zijn gebruikers in staat om projecten te beheren en taken toe te wijzen.

Expensify: Een complete en nuttige app om je onkostendeclaratie te regelen. Een van de toepassingen is om via de smartscan functie je bonnetjes in te lezen en vervolgens te verwerken.

Genius Scan: Deze app maakt het mogelijk om bonnetjes of documenten te digitaliseren door er een foto van te maken.

Uiteraard zijn er veel meer toepassingen voor Windows Phone om dit device zakelijk in te zetten. Zowel individuele gebruikers, als bedrijven doen er goed aan de mogelijkheden van Windows Phone te onderzoeken en hierop in te spelen. 

App Your Service
Deel: ' Zes redenen waarom Windows Phone geschikt is als zakelijk device '
Lees ook