Severn Trent Water implementeert Itrons geavanceerde meterafleesoplossing

LIBERTY LAKE, Washington (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100910 --

Itron Inc. (NASDAQ: ITRI) heeft vandaag bekendgemaakt dat een van de belangrijkste leveranciers van water en afvalwater in het VK, Severn Trent Water, gebruik gaat maken van een geautomatiseerd meterafleessysteem (AMR-systeem) dat is ontwikkeld door Itron.

Itron levert residentiële watermeters die zijn uitgerust met haar EverBlu™ AMR-module, handbediende eenheden en MV-RS®-meterafleessoftware voor het verzamelen van handmatige, gecodeerde en radiotelegrafische aflezingen in het rayon van Severn Trent Water.

Het AMR-project omvat ingebruikname van tot wel 400.000 residentiële watermeters, te installeren vóór 2013.

Het AMR-systeem stelt Severn Trent Water in staat op efficiënte wijze meteraflezingen te verzamelen en waardevolle aanvullende gegevens te leveren voor operationele verbeteringen en verbetering van de service aan klanten.

“Wij zijn van mening dat het geavanceerde meterafleessysteem van Itron de beste technologie biedt wat betreft leesprestatie, aanvullende gegevens en systeembetrouwbaarheid”, aldus Garry Griffiths, Metering Manager bij Severn Trent Water.

“De keuze van Severn Trent Water om EverBlu in te zetten naast onze gegevensverzamelingsfunctie weerspiegelt hun inzet voor effectief en efficiënt beheer van watervoorzieningen en klantenservice”, aldus Marcel Regnier, senior vice-president en chief operating officer van Itron International. “Itron er is trots op om te mogen samenwerken met Severn Trent Water om de succesvolle afwikkeling van dit belangrijke project te garanderen.”

Over Itron:

Wij bij Itron zijn toegewijd aan het leveren van eind-tot-eind smart grid- en smart distribution-oplossingen voor elektriciteits-, gas- en waterbedrijven over de hele wereld. Ons bedrijf is ‘s werelds belangrijkste leverancier van intelligente meters, oplossingen voor gegevensverzameling en software, met bijna 8000 nutsbedrijven wereldwijd die vertrouwen op onze technologie voor het optimaliseren van de levering en het verbruik van energie en water. Enkele van onze producten zijn: elektriciteits-, gas-, water- en warmteverbruiksmeters; netwerkcommunicatietechnologie; registratiesystemen en bijbehorende softwareapplicaties; en professionele diensten. Begin hier om uw slimmere toekomst op het gebied van energie en water te realiseren: www.itron.com.

Over Severn Trent Water:

Severn Trent Water is lid van de bedrijvengroep Severn Trent Group. Severn Trent Plc is een internationaal bedrijf op het gebied van nutsvoorzieningen en milieuoplossingen. Kijk voor informatie over aandeelhouders, bedrijfscommunicaties en andere bedrijven in de groep op de website van Severn Trent plc: www.severntrent.com.

Severn Trent Water bedient ruim 8 miljoen klanten in het hart van het VK, van het Bristolkanaal tot de Humber, en van centraal-Wales tot de East Midlands. Meer weten over Severn Trent Water? Ga naar: www.stwater.co.uk.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Itron Inc.
Isabelle Sevegrand, 33 155 38 1052
Directeur internationale communicatie Itron

isabelle.sevegrand@itron.com

Ticker_symbol NASDAQ:ITRI
ISIN US4657411066

Deel: ' Severn Trent Water implementeert Itrons meterafleessysteem '
Lees ook