dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Elektrische auto de toekomst? Dit moet je weten over deze auto’s

Dat elektrisch rijden de toekomst is die de beleidsbepalers in België voor ogen hebben, is bekend. Vanaf 2029 mag je geen auto meer kopen die op benzine of diesel rijdt. Daarom is het bij de aanschaf van een nieuwe auto meer dan het overwegen waard om voor een andere optie te kiezen. Meteen elektrisch kan best een grote stap zijn, maar het is het helemaal waard. Dit moet je weten over deze auto´s.

Een auto met twee motoren

Elektrische auto’s rijdt op een elektromotor. Waar een hybride auto twee motoren heeft, een elektromotor en een traditionele verbrandingsmotor, rijdt een elektrische auto volledig op elektriciteit. Als je een nieuwe auto gaat kopen, is het verstandig om voor een elektrisch model te kiezen. Vanaf 2029 moeten zoals gezegd alle nieuwe auto’s elektrisch zijn.

Voorlopig mag je nog wel met een auto met een traditionele verbrandingsmotor blijven rijden.De Europese Unie wil dat er in 2035 geen auto’s meer op benzine of diesel rijden. Je kunt dus nog wel even vooruit met je traditionele auto, maar op termijn zal er toch een elektrisch model moeten komen.

Fiscaal voordeel

Het kopen van een elektrische auto heeft nog wel een groot voordeel. Eigenaren van een elektrische auto profiteren namelijk van fiscaal voordeel. De komende jaren zijn elektrische auto’s nog 100 procent fiscaal aftrekbaar. Richting 2030 kan het fiscale voordeel wel wat minder worden.

Met name voor bedrijven is het lucratief om elektrische wagens aan te schaffen. Zeker omdat over enkele jaren het fiscale voordeel voor benzine- en dieselauto’s steeds wat minder wordt.

Niet goedkoop

Een nadeel is dat elektrische wagens niet goedkoop zijn. De aanschafprijs ligt over het algemeen een stuk(je) hoger dan die van benzineauto’s. Ook de actieradius blijft een dingetje, hoewel dit wel steeds een stukje beter wordt. Je rijdt er makkelijk honderden kilometers mee. Binnen België is dat geen probleem, maar als je naar het buitenland gaat rijden, wordt het een ander verhaal.

Groene toekomst

Iedereen is wat meer met het milieu bezig. Met een elektrische auto help je zelf mee aan een beter milieu. Het is zuiniger en goedkoper. Daarom is het bij de aanschaf van een nieuwe auto slim om na te denken over een elektrische auto. In de toekomst zal je er toch aan moeten geloven, en met de fiscale voordelen is het slim om bij een nieuwe auto deze noodzakelijke stap te zetten.

Populair