Faay Vianen BV winnaar 2015 in ruw- en afbouwbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

ROTTERDAM, 20150907 -- Faay Vianen BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de ruw- en afbouwbranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming met een ijzersterke positionering en een uitstekende reputatie. ‘Veel van wat Faay doet is puur maatwerk, en dan komt het vooral aan op de vakkundigheid van het personeel in combinatie met een gedegen voorbereiding.’

Faay Vianen BV ontwikkelt en produceert prefab wanden en plafonds die uniek van opzet zijn, in een goed geoutilleerde fabriek. Het bedrijf stelt zich op als een partner die meedenkt met haar klanten, om voor hen de kwalitatief beste en mooiste afbouwoplossingen te bewerkstelligen. Faay telt circa 35 medewerkers en is niet alleen in Nederland actief, maar ook steeds meer in het buitenland.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Faay Vianen BV een toonbeeld van innovatie, want zij is continu bezig om haar producten en diensten verder te verbeteren en investeert volop in de modernste apparatuur en techniek.

Oplossingsgericht
De jury prijst met name de unieke eigenschappen van Faays producten, die de voordelen van een holle wand combineren met die van een gemetselde wand. Zo zijn de wanden en plafonds van Faay brand- en geluidwerend, isolerend, snel te monteren en extreem schroefvast. De kern van de wandpanelen wordt bewust van vlasscheven (restproduct van de vlasteelt) gemaakt: een biobased natuurproduct, herbruikbaar en zeer sterk. De ontwerpen kunnen op maat in de eigen fabriek worden gemaakt, wat voor de bouwer legio voordelen oplevert qua logistiek en verwerkingssnelheid; tot wel 50% tijdwinst.

Innovatie heeft bij Faay ook geleid tot het geheel in eigen beheer ontwerpen, inrichten en fabriceren van prefab toiletten, badkamers en keukens. Complete units die zo in het object kunnen worden geplaatst. ‘Faay denkt altijd oplossingsgericht en werkt hiervoor samen met alle partners in de keten, inclusief architecten. Innovatief is ook het meedenken over projectfinancieringsvragen en het aandragen van daarvoor geschikte oplossingen, ook risicodragend. En grote aandacht voor de medewerkers is in dit familiebedrijf vanzelfsprekend’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij Faay Vianen BV hoog in het vaandel. De duurzame wanden en plafonds worden milieuvriendelijk geproduceerd en de warmte-isolerende eigenschappen ervan dragen bij aan CO2-reductie. Ook in andere opzichten wil Faay milieubewust opereren, onder meer door het gescheiden inzamelen van afval en een energiezuinig (A++) kantoorpand.

Meer informatie: https://faay.nl/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

 De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur. 


Deel: ' Faay Vianen BV winnaar 2015 in ruw- en afbouwbranche '
Lees ook