Herfst en Helder breidt distributie uit


Nieuwe verfgroothandelaren in Harderwijk en Den Helder

LELYSTAD, 20070615 -- Het distributienetwerk van Verf- en Vernisfabrieken Herfst en Helder B.V. is uitgebreid met twee verkoopvestigingen. In januari 2007 openden Indigo (Harderwijk) en Totaal Verf (Den Helder) hun deuren. Professionele gebruikers kunnen bij de grossiers terecht voor de kwalitatief hoogwaardige verfproducten en technische ondersteuning van Herfst & Helder. Sinds de start in 1875 heeft de fabrikant zich ontwikkeld tot een toonaangevend specialist in verven en lakken. Met de nieuwe vestigingen maakt Herfst & Helder haar producten en expertise voor meer schildersbedrijven en professionele gebouweigenaren toegankelijk.

Menig monumentaal pand in Nederland ontleent haar uitstraling aan de toepassing van een verf of lak van Herfst & Helder. Zo draagt de producent met haar ruim 130 jaar ervaring bij aan de duurzame bescherming van het nationale erfgoed. Toch is de toepassing van Herfst & Helder producten niet beperkt tot onderhoud aan oude, bijzondere gebouwen. De hoogwaardige verven en lakken voor binnen en buiten zijn ook geschikt om onder meer (nieuwbouw)woningen langdurig te beschermen. Dat sluit aan bij de behoefte van projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en andere gebouweigenaren om hun panden duurzaam te bouwen en te onderhouden. Herfst & Helder ziet die behoefte toenemen en speelt daarop in door meer verkooppunten te creren.

Harderwijk

Sinds januari voert Indigo in Harderwijk ook producten van Herfst & Helder. Ze zijn onderdeel van een breed assortiment producten voor schildersbedrijven en industrie. De groothandel aan de Van Leeuwenhoekstraat 19a (150 m2) levert naast verven en lakken ook kleding, steigers en andere materialen voor professionals. Directeur-eigenaar Marcel Ceelie: "In deze regio vindt vooral veel onderhoud en renovatie plaats; er zijn ongeveer vijftig schildersbedrijven actief. Herfst & Helder was hier nog niet zo bekend, maar het is een A-merk dat ik als kwaliteitsproduct zeker kan adviseren."
Inmiddels blijkt dat de producten van Herfst & Helder goed aanslaan onder professionele applicatiebedrijven. "Als kleine grossier moeten wij het hebben van onze producten en service. De acceptatie door schilders is nu al goed. Dat komt mede door de goede ondersteuning van Herfst & Helder. Bestellingen voor elf uur 's ochtends leveren wij nog dezelfde dag en samen met Herfst & Helder verzorgen wij ook kleurtechnische adviezen. Klanten kunnen elke werkdag van zeven tot vijf bij ons terecht en we hebben zelfs plannen om onze vestiging uit te breiden."

Den Helder

Totaal Verf is een nieuwe naam in Den Helder, vertelt directeur-eigenaar Siegfried Doodeman. "Toen mijn compagnon John Boltendal en ik de verfwinkel Van Brederode in januari overnamen, besloten we er meteen een verfgroothandel naast te vestigen." Daarmee was Totaal Verf, gevestigd aan Ravelijncenter 1, een feit.
Totaal Verf biedt een breed assortiment van 1.200 tot 1.500 producten (200 m2) met verven voor binnen en buiten, gereedschappen, kwasten, borstels, spuitapparatuur, enzovoort. "Wij richten ons op professionele gebruikers met Herfst & Helder als een van onze A-merken. Ik zit al vijfentwintig jaar in de verfhandel en kende Herfst & Helder al als een traditioneel, kwalitatief hoogstaand merk. De vele positieve reacties van onze klanten bevestigen dat. En wanneer ze vragen naar gesiliconiseerde alkydharssystemen is Herfst & Helder zelfs de enige keus."
Den Helder kent momenteel weinig nieuwbouwactiviteit, maar de lokale onderhoudsmarkt is groot. Totaal Verf wil op beide markten een begrip worden. "Onze producten moeten het doen en in dat opzicht is de goede, constante kwaliteit van Herfst & Helder essentieel. Bovendien is Herfst & Helder een betrouwbare fabrikant, zodat wij onze klanten binnen een dag kunnen leveren. Samen met de bestekservice, kleuradviezen en extra lange openingstijden - wij zijn zes dagen per week van zeven tot half zes geopend - moet dat lukken."


Deel: ' Herfst en Helder breidt distributie uit '
Lees ook