Goemaat Glashelder winnaar 2016 in Gevels- en kozijnenbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160324 -- Goemaat Glashelder is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Gevels- en kozijnenbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering. ‘Goemaat Glashelder weet haar enorme kennis op het gebied van gevels, kozijnen en glasisolatie uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Het was op 1 november 1987 dat timmerman Jan Goemaat en zijn vrouw voor zichzelf begon. Een stap die uiteindelijk resulteerde in een florerend bedrijf op drie locaties. In 2004 voegde zich zoon Martijn bij het bedrijf, dat vanaf die tijd een echt familiebedrijf mag heten. Goemaat Glashelder is een modern bedrijf gespecialiseerd in de productie, levering en plaatsing van glas, kozijnen en aanverwanten. De onderneming werkt voor vooraanstaande opdrachtgevers zoals de grootste aannemers, banken, vliegvelden, woningbouwstichtingen en prestigieuze projecten. Slechts 20 procent gaat naar de consument. Dit aantal hoopt men de komende jaren te verhogen. Goemaat Glashelder is gevestigd in Goedereede, telt ruim 55 medewerkers verdeeld over drie vestigingen en is zowel regionaal als landelijk actief.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Goemaat Glashelder  een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Goemaat, want zij is – vaak ook in samenwerking met ketenpartners – onophoudelijk  bezig met het verbeteren van haar producten. Recentelijk is bijvoorbeeld een duurzaam kunststof kozijn ontwikkeld dat niet van hardhout te onderscheiden is. Veel architecten en opdrachtgevers zijn hiervan gecharmeerd, zelfs in situaties waar het gaat om stijlvolle toepassingen, zoals bij oude landhuizen. De laatste innovatie is een energiezuinig kozijn van kunststof met drievoudige beglazing en een hoge isolatiewaarde, dat aanzienlijk minder milieubelastend is dan houten kozijnen. Het materiaal is gelast en niet gelijmd, en het restmateriaal is recyclebaar.’

Productie in eigen huis

De jury prijst met name het feit dat de onderneming alles in eigen huis produceert, wat een grote flexibiliteit met zich meebrengt en volop mogelijkheden tot maatwerk biedt. ‘Goemaats expertise wordt direct zichtbaar in haar eigen locaties en fabrieken, maar zeker ook in gerealiseerde projecten’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Veelal deelnemend in bouwteams, kan Goemaat vanaf het vroegste begin haar uitgebreide kennis en kunde inbrengen. Meedenken, engineeren en komen tot pasklare oplossingen maken haar tot een sterke partner. Haar kennis van materialen en toepassingen wordt overal herkend en erkend. De kozijnen en ramen worden met de modernste apparatuur in de markt geproduceerd. Zelfs fabrikanten en leveranciers van speciaal glas maken gebruik van haar productie- en afwerkmogelijkheden.’

Dankzij een beleid van anticyclisch investeren beschikt Goemaat nu over een hypermodern en groot productieapparaat waarmee ze zeer veel verschillende profielmerken kan verwerken en veel klantwensen kan vervullen. Dat maakt haar flexibel en ook uniek voor partners in de keten. ‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze onderneming een topper in haar wereld. Zonder meer de terechte branchewinnaar!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.goemaatglas.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.

Goemaat Glashelder is te zien op zondag 27 maart om 13:55 uur en zaterdag 2 april om 13:55 uur op RTL7.


Deel: ' Goemaat Glashelder winnaar 2016 in Gevels- en kozijnenbranche '
Lees ook