Solar Gard® glasfolie vermindert de uitstoot van CO2

Eerste Belgisch-Amerikaans bedrijf dat voldoet aan de klimaateisen voor een gebouwverbeterend product vraagt om een einde te maken aan de “greenwashing” beweringen die de klanten misleiden.

ZULTE, België--(BUSINESS WIRE)-- 20100603 --

Bekaert Specialty Films kondigde vandaag aan dat zijn architecturale zonwerende

Solar Gard® glasfolies de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk verminderen, en bijgevolg de koolstofvoetafdruk van de meeste commerciële en residentiële gebouwen met airconditioning ook naar beneden halen. Het zijn de eerste in Amerika gemaakte gebouwverbeterende producten die hun ecologische voetafdruk meten en bekendmaken.1 Door de hoeveelheid energie te verminderen die wordt gebruikt om commerciële en residentiële gebouwen af te koelen, helpen de Solar Gard glasfolies het koolstofdioxidepeil in de atmosfeer te verlagen en de doelstellingen voor milieuvriendelijke gebouwen te behalen.

De Solar Gard glasfolies zijn koolstofnegatief. Doorgaans zijn de Solar Gard glasfolies koolstofneutraal binnen het jaar na de installatie. Ze zijn efficiënter dan glas met een lage-emissiecoating. Bovendien zijn ze zowel koolstofefficiënt als rendabel, zodat de koolstofvoetafdruk van een gebouw doeltreffender wordt verlaagd, en dat voor minder geld/een lagere prijs dan nieuwe ramen. Bovendien:

  • heeft een houten raam met een lage emissiewaarde van een vierkante meter, het type met de kleinste koolstofvoetafdruk, een koolstofkost van 253 kilogram. De koolstofkost van Solar Gard glasfolie is minder dan een kilogram per vierkante meter.2
  • voorkomt de Solar Gard glasfolie dat er 1001 keer meer broeikasgasemissies in de atmosfeer komen dan er worden gebruikt en/of geproduceerd tijdens de productie van de glasfolie.3
  • voorkwamen de Solar Gard glasfolies die wereldwijd tussen 2007 en 2008 werden geïnstalleerd, dat 3,6 miljoen ton CO2 in de atmosfeer kwam; dat is het equivalent van de koolstofoutput van meer dan 30.000 gezinnen in de Benelux (met vier gezinsleden) tijdens dezelfde periode.4

De impact van Solar Gard op de vermindering van de totale koolstofuitstoot is enorm omdat verwarmings- en koelsystemen in gebouwen veel broeikasgasemissies produceren.5 Betere ramen kunnen in zowel commerciële gebouwen als woningen het energieverbruik en de broeikasgasemissies met 10-40 procent verlagen6, en de installatie van een Solar Gard glasfolie verandert standaardglas in beglazing die hoge prestaties levert.

Stop greenwashing

Veel bedrijven beweren dat ze energie besparen en de broeikasgasemissies verminderen, maar ze houden vaak geen rekening met de milieukost van hun grondstoffen, productieproces, distributie, afval en recyclage. Een complete levenscyclusanalyse is een verplicht onderdeel van een ‘Klimaatverklaring’, en voor de architecturale folies van Solar Gard betekende dit dat de totale koolstofimpact van de folies op het milieu kon worden gemeten.

“We vinden dat bedrijven niet mogen beweren dat ze groen zijn als ze niet willen vertellen hoe hun producten worden gemaakt. Ze ‘greenwashen’ de klanten als ze dat doen. De klanten hebben het recht om de echte milieu-impact te kennen van de producten die ze kopen,” aldus Christophe Fremont, directeur van Bekaert Specialty Films, de producent van de Solar Gard glasfolies. “Als een product beweert dat het energie bespaart, dan zou het verplicht moeten zijn om de volledige impact van de totale levenscyclus van het product op het milieu te publiceren, en de klanten zouden moeten eisen dat ze deze informatie kunnen inkijken."

Hoe de Klimaatverklaring werd uitgevoerd

BSF investeerde meer dan $1 miljoen om de koolstofvoetafdruk van het bedrijf te meten en te certifiëren. Het bedrijf moderniseerde hiervoor zijn milieubeheersystemen en voerde de levenscyclusanalyse uit die verplicht is voor de ‘Klimaatverklaring’. Het crossfunctionelBekaert Specialty Films kondigde vandaag aan dat zijn architecturale zonwerende

e team was meer dan een jaar bezig met het verzamelen en analyseren van gegevens volgens de ISO 14025-normen. Twee onafhankelijke organisaties, Alta Nova, LLC en Five Winds International bekeken en controleerden de gegevens vooraleer ze werden geregistreerd bij The International EPD Consortium®. De Klimaatverklaring van Solar Gard kan worden gedownload via:

https://www.solargard.be/Localization/SG_BLX/Assets/PDFs/ClimateDec-DU.pdf.

Over Bekaert Specialty Films

Bekaert Specialty Films LLC, www.bekaertfilms.com https://www.bekaertfilms.com> ontwikkelt, produceert en verkoopt glasfolies die tegemoetkomen aan de behoeften op het gebied van zonwering, veiligheid, beveiliging, het voorkomen van schittering en die oplossingen bieden op het vlak van energiebesparing en het verminderen van de CO2-uitstoot. De glasfolies van Bekaert worden verkocht in 60 landen onder de merknamen Solar Gard®, Panorama®, Quantum® en Solar Gard® Armorcoat®. Bekaert Specialty Films produceert eveneens industriële folies voor de fotovoltaïsche industrie, de elektronica-industrie, de medische sector, de grafische industrie en die van de beeldvorming, de automobielbranche en de ruimtevaartindustrie. Bekaert Specialty Films neemt een sterke verantwoordelijke voor het milieu en wordt erkend door the Clinton Climate Initiative en andere energie-experts. Bekaert Specialty Films LLC, met hoofdkantoor in San Diego, Californië, is een dochteronderneming van de Bekaert Groep (Euronext Brussel: BEKB), een wereldwijd bedrijf met hoofdkwartier in België en realiseert een jaaromzet van € 3,3 miljard, iets meer dan $4 miljard. Meer informatie is beschikbaar op:

https://www.solargard.be/Energy/Home.

1 Volgens EPD-registrators, www.climatedec.com en www.thegreenstandard.com
2 2009 Buildings Energy Data Book, uitgegeven door de U.S. Department of Energy
3 Globaal gemiddelde; voor regionale cijfers, gelieve contact op te nemen met: Jami.wong@bekaert.com
4 volgens www.nationmaster.com
5 Pew Center over Global Climate Change, https://www.pewclimate.org/technology/overview/buildings

6 Ander, G. D. “Windows and Glazing”

CONTACT:
Solar Gard
Eric Dragt
+31 20 789 1071

solargard@touchdownpr.com

Deel: ' Solar Gard glasfolie vermindert de uitstoot van CO2 '


Lees ook