Port City Rotterdam steunt op gepatenteerd Buzon vloerdragersysteem


Robuuste vloerdrageroplossingen uit gerecyclede grondstoffen

DRACHTEN, 20100309 -- Buzon Nederland heeft voor het kantorencomplex Port City Rotterdam de opdracht ontvangen voor de levering van ruim 50.000 Buzon traploos in hoogte verstelbare vloerdragers. De vloerdragers zijn bestemd voor het openbare gebied op de bovenzijde van de parkeergarage met een capaciteit van 850 auto's. Het totale door Buzon vloerdragers ondersteunde dekoppervlak beslaat circa 11.500 m2 planken dek en 3.000 m2 gewapende betontegels van 120 x 120 x 7 cm.

Buzon vloerdagers zijn, evenals de bijbehorende componenten, internationaal gepatenteerd. Buzon dragers staan bekend om hun robuuste uitvoering (1000 kg per stuk), gebruiksgemak en duurzaamheid.

Buzon Nederland is in 2007 opgericht als onderdeel van Fiberplast BV om de groei op te kunnen vangen en om Nederlandstalige ondersteuning aan haar afnemers te kunnen bieden. Het centrale magazijn voor de Benelux is op de hoofdvestiging van Buzon in Herstal, Belgi ondergebracht.

Het kantorencomplex Port City wordt in opdracht van het Havenbedrijf door aannemingscombinatie Strabag-Zblin gebouwd op het gedempte gedeelte in het zuidoosten van de Rotterdamse Waalhaven. Met de demping, de bouw van de kantoorgebouwen, de parkeergarage en de aanleg van het openbare dek rondom het complex is een totale investering gemoeid van circa 45 miljoen euro. In totaal gaat het om 33.000 vierkante meter (bruto vloeroppervlak). De kantoren zijn bestemd voor bedrijven uit de maritieme sector en industrie. Het stedenbouwkundig ontwerp is verzorgd door Ector Hoogstad Architecten. De gebouwen zijn ontworpen door Architektenburo Baart, Benthem Crouwel Architecten en door Meyer en Van Schooten Architecten.

Niet voor niets is ook in dit prestigieuze project voor een oplossing van het fabricaat Buzon gekozen. Buzon vloerdragers worden geleverd inclusief professioneel advies en praktische ondersteuning van de tekentafel tot en met de oplevering van het project. En mocht het voor de projectvoortgang wenselijk zijn, dan staan de specialisten van de fabriek u terzijde om het project tot een goed einde te brengen.

Buzon Nederland is het verlengstuk van de uitvinder en wereldmarktleider van de op de vijzeltechnologie gebaseerde traploos verstelbare vloerdrager, de heer Claude Buzon. De Belgische Ingenieur dhr. G. Guine zegt het volgende over de Buzon vloerdragers:

"Een vloerdrager is in principe niet meer dan een synthetisch voorwerp dat dienst doet als ondersteuning van tegels en dekdelen op terrassen. De heer Claude Buzon is er echter in geslaagd om van dit product zijn levenswerk te maken en er continue verbeteringen op aan te brengen zodat men ondertussen gerust kan spreken van een hoogtechnologisch product."

Enkele andere prestigieuze projecten waar voor Buzon vloerdrageroplossingen is gekozen:

* Hotel Ikea Delft / Westcord Hotel (voorheen Golden Tulip) - 1000 stuks
* Zetel van het Europees Parlement in Brussel - 2000 m2
* Project De Binderij te Amsterdam - meer dan 5000 stuks
* Militaire Koninklijke school te Brussel - 1500 m2
* Nationaal museum van Tokio - 300 m2
* Universitair ziekenhuis van Kansas City - 1000m2
* Europees Parlement te Straatsburg - 2000 m2
* Disneyland, Parijs - 500 m2
* Metrostation, Lissabon - 1000 m2
* Diabetes onderzoeks - en behandelcentrum te Koeweit - 1500 m2
* Nationaal Theater Singapore - 1500 m2
* City Bank Bahrayn - 875 m2
* Berlaimont Hotel Brussel - 2000 m2
* Petronas Towers Kuala Lumpur

Productinformatie over de Buzon vloerdragers is te vinden op www.buzonnederland.nl, meer informatie over Fiberplast BV kunt u vinden op www.fiberplast.nl.


Deel: ' Port City Rotterdam steunt op gepatenteerd Buzon vloerdragersysteem '
Lees ook