Werken wordt een stuk groener met de Beamix ECO mortels


EINDHOVEN, 20110706 -- Saint-Gobain Weber Beamix B.V. brengt met de Beton 100 ECO, Metselmortel Universeel 329 ECO en Zandcement 730 ECO drie duurzame mortels op de markt voor de doe-het-zelver. Deze mortels reduceren, door het toepassen van alternatieve bindmiddelen, de CO2-uitstoot met maar liefst 40 tot 60 procent. Bovendien wordt tijdens het productieproces 40% minder energie verbruikt. ECO is voor deze producten voortaan de standaard terwijl de prijs hetzelfde blijft.

Op het gebied van duurzaamheid is CO2-reductie op dit moment één van de belangrijkste speerpunten. Tijdens de klimaattop in Bali committeerden westerse landen zich aan een reductie van de CO2-uitstoot van 25 tot 40 procent in het jaar 2020. Weber Beamix legt de lat hoger. Deze ECO mortels bieden niet alleen een duurzame oplossing maar hebben ook gegarandeerd een hoog kwaliteitsniveau.

“De klant of gebruiker, heeft steeds hogere verwachtingen als het gaat om zaken als duurzaamheid en welzijn. Weber Beamix begrijpt dat en verandert mee. Met de ontwikkeling van de duurzame ECO mortels levert Weber Beamix een innovatieve oplossing voor het efficiënte gebruik van energie en de bescherming van onze leefomgeving zonder extra kosten voor de consument. Duurzaam ondernemen is een voorwaarde voor het succesvol bouwen van morgen”, aldus Peter Sonntag, Category Manager.

Beton 100 ECO

Beamix Beton 100 ECO is geschikt voor het storten van (on)gewapende betonconstructies, funderingen, vloeren op zwaluwstaartplaten en poeren & lateien. Deze ECO beton heeft 40% minder CO2-uitstoot, 40% minder energieverbruik en heeft sterkteklasse C28/35. Beamix Beton 100 ECO is verkrijgbaar in zakken van 20 kilo welke goed zijn voor ± 9,5 liter specie en ± 0,2 m² bij een laagdikte van 5 cm.

Metselmortel Universeel 329 ECO

Beamix Metselmortel Universeel 329 ECO is geschikt voor het metselen van niet-zuigende en zuigende stenen zoals bakstenen en snelbouwblokken, voor kalkzandstenen bij binnenmetselwerk en metselwerk vanaf fundering tot maaiveld en voor betonstenen en kasseien. De ECO metselmortel heeft 50% minder CO2-uitstoot, 40% minder energieverbruik en heeft sterkteklasse M5. Beamix Metselmortel 329 ECO is verkrijgbaar in zakken van 20 kilo welke goed zijn voor ± 12 liter specie en 0,4 m² halfsteens metselwerk met Waalformaat metselstenen zonder perforaties.

Zandcement 730 ECO

Beamix Zandcement 730 ECO is universeel toepasbaar en geschikt voor het maken van cementdekvloeren en het leggen van vloertegels. Deze ECO zandcement heeft 60% minder CO2-uitstoot, 40% minder energieverbruik en heeft sterkteklasse C20/F4. Beamix Zandcement 730 ECO is verkrijgbaar in zakken van 20 kilo en geeft ± 10 liter aardvochtige specie. Aan te brengen in laagdiktes vanaf 30 mm.


Deel: ' Werken wordt een stuk groener met de Beamix ECO mortels '
Lees ook