Nieuwe uitvinding FrameFitter maakt deurafhangen kinderspel


Slimme in-meet-mal bespaart timmerman half uur per deur

ZUIDERMEER, 20090528 -- Het afhangen van een deur is een nauwkeurige en tijdrovende klus waarvoor veel expertise nodig is. Kozijnen zijn nooit helemaal haaks, soms niet recht en zeker nooit aan elkaar gelijk. Om een deur toch precies sluitende te kunnen maken moet elke deur op maat worden gezaagd of geschaafd. Het risico dat hierbij te veel van de deur wordt afgehaald zorgt ervoor dat het afhangen van deuren geen populaire en tijdrovende klus is van de gemiddelde timmerman of aannemer. Met de uitvinding van de FrameFitter verandert dit.

Met traditionele gereedschappen is een vakman gemiddeld 45 minuten bezig met het op maat maken van een deur. De deur moet tot 4 keer worden opgetild en tegen het kozijn worden geplaatst om te meten wat er vanaf moet. Bij het bewerken moet de timmerman oppassen er niet teveel vanaf te halen. Het tilwerk plus het risico dat hierbij te veel van de deur wordt afgehaald zorgt ervoor dat het afhangen van deuren geen populaire en bovendien een tijdrovende klus is

Met de FrameFitter wordt het afhangen van deuren een eenvoudige klus en kunnen deuren snel, accuraat en zonder zwaar tilwerk direct op maat worden gezaagd. Het geoctrooieerde systeem bestaat uit een frame met meetlinialen waarmee de vorm van het kozijn kan worden gemeten. Eenmaal opgemeten wordt de FrameFitter op de hiervoor bedoelde deur gelegd en wordt deze langs geleidingrails in n keer op maat gezaagd. En dat in minder dan 15 minuten! Snel, safe en simpel.

Een demonstratiefilmpje van de FrameFitter is te bekijken op www.theframefitter.nl.

De FrameFitter biedt gemak, snelheid en zekerheid voor elke aannemer en timmerman die met enige regelmaat deuren moet afhangen. De FrameFitter werd door aannemers en timmermannen als zeer goed beoordeeld in een grote veldtest. De FrameFitter is vanaf half mei te koop voor 875,- euro bij De Jong & Roos BV en online te bestellen op www.jrs.nl.


Deel: ' Nieuwe uitvinding FrameFitter maakt deurafhangen kinderspel '
Lees ook