Sigma Designs vergroot de 3D-mogelijkheden met extra ondersteuning voor de Full HD stereoscopische videodecodeertechnologie van TDVision Systems

Gestandaardiseerd en onderscheiden 3D-formaat van TDVision vergroot de prestaties van Sigma Media processoren.

MILPITAS, Californië--(BUSINESS WIRE)-- 20100913 --

Sigma Designs (NASDAQ:SIGM), een toonaangevende leverancier van System-on-Chip (SoC)-oplossingen die worden gebruikt om door het hele huis entertainment en aansturing te bieden en TDVision Systems, de marktleider in Full HD 3D voor apparatuur in het huis, maakten vandaag bekend dat Sigma als eerste chipfabrikant de Full HD stereoscopische videodecodeertechnologie van TDVision Systems openlijk ondersteunt. Sigma’s nieuwe generatie van geavanceerde mediaprocessoren zal het bekroonde 2D+Delta stereoscopische decodeersysteem van TDVision ondersteunen.

“De markt voor 3D groeit snel en Sigma is in een uitstekende positie om gebruik te maken van deze groei,” aldus David Lynch, Vice President en algemeen directeur van de Media Processor Division bij Sigma. “Door de technologie van TDVision in onze mediaprocessoren te integreren, maken we Full HD 3D-decodering mogelijk via IPTV, satelliet, kabel en draadloze apparaten.”

Het 2D+Delta systeem van TDVision bestaat uit verschillende profielen, die ingezet worden al naar gelang wat het beste bij de beschikbare bandbreedte past. Deze profielen omvatten de fundamentele Multiview Video Coding (MVC)-standaard, geavanceerde profielen voor het besparen van hogebandbreedte en hybride uitvoeringen voor volledige ondersteuning van de oude MPEG-2.

Het 2D+Delta-formaat is een belangrijk onderdeel van de MVC-codec (ISO/IEC 14496-10:2008, Amendement 1), een uitbreiding van de ITU-T H.264 Advanced Video Encoding (AVC) dat is aangenomen door de Blu-Ray Disc Association als de specificatie voor “Blu-ray 3DTM”.

“De markt is in beweging, van de halve-resolutie Frame Compatible interim-formaten naar onze Service-Compatible en Full HD 3D-oplossingen. Door het 2D+Delta-systeem van TDVision in te passen in de breed inzetbare mediaprocessoren van Sigma, maken we het mogelijk voor dienst- en inhoudverleners om 3D-gebruikers te voorzien van de beste kwaliteit in 3D HD-video, waarbij de bandbreedte zo optimaal mogelijk voor overdracht gebruikt wordt terwijl de volledige compatibiliteit met de huidige geïnstalleerde basis van oude 2D gebruikers in HD behouden blijft. We begrijpen dat kwaliteit en compatibiliteit van levensbelang zijn voor succes op de thuismarkt, dus we moeten de bestaande 2D-geinstalleerde basis niet uitsluiten,” aldus Manuel R. Gutierrez-Novelo, CEO & President van TDVision.

Over Sigma Designs, Inc.

Sigma Designs is een toonaangevende aanbieder van vergaand geïntegreerde SoC-oplossingen die worden gebruikt om door het gehele huis multimedia entertainment en aansturing mogelijk te maken. SoC-oplossingen omvatten media processing, bedraden en draadloze netwerken, video image processing, en home control en vormen samen met systeemsoftware de kern van consumentenelektronica zoals Internet Protocol TV (IPTV), Blu-rayspelers, High Definition (HD)-televisies en mediacommunicatieapparatuur. Sigma Designs is gevestigd in Milpitas, Californië en heeft verkoopvertegenwoordiging in de Verenigde Staten, Brazilië, China, Europa (Denemarken), Israël, Japan, Taiwan en wordt vertegenwoordigd door een Derde Partij in Korea. Meer informatie is te vinden op de internetpagina van Sigma Designs op www.sigmadesigns.com.

Over TDVision

TDVision Systems, Inc. heeft verschillende technologieën op het gebied van stereoscopie uitgevonden die inmiddels erkent zijn als vast onderdeel zijn van standaard stereoscopische platformen en ISO-standaardisering. De technologie van TDVision maakt acquisitie, codering, verzending, decodering en visualisatie mogelijk van stereoscopische 3D HD videostreams en computer gegenereerde inhoud binnen het 3D-ecosysteem. De oplossingen van TDVision zijn gebaseerd op firmware en softwareaanpassingen en maken ware 3D HD mogelijk binnen de bestaande infrastructuur. Deze oplossingen zijn beeldschermonafhankelijk en zorgen voor compatibiliteit met bestaande 2D-oplossingen binnen de bestaande infrastructuur terwijl de benodigde bandbreedte voor de stereoscopische videostream geoptimaliseerd wordt.

Tags/keywords: Sigma Designs, 3D, TDVision, stereoscopische videodecodeertechnologie, mediaprocessor

Safe Harbor-verklaring

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaring, zoals omschreven in Sectie 24A van de Securities Act van 1933 en Sectie 21E van de Securities Exchange Act van 1934, waaronder verklaringen met betrekking tot het toekomstige potentieel van de producten en diensten van Sigma. De uiteindelijke resultaten kunnen aanmerkelijke verschillen vertonen als gevolg van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld: algemene economische omstandigheden, waaronder het voortduren van de huidige economische omstandigheden in specifiek de markt voor halfgeleiders, de groeisnelheid op de markten voor media processors en 3D in het algemeen, de stijging in de vraag naar aanstuurkasten en het aantal telecommunicatieklanten van Sigma, de mogelijkheden van Sigma om de producten van Sigma op deze markten aan te bieden en geaccepteerd te krijgen, de mogelijkheden voor haar SoCs om te concurreren met andere technologieën of producten in deze opkomende markten en andere risico's zoals deze van tijd tot tijd omschreven staan in de jaarverslagen van Sigma, waaronder ons kwartaalrapport volgens Formulier 10-Q zoals ingediend op 8 september 2010. Wij raden onze lezers aan om voorzichtig om te gaan met deze op de toekomst gerichte verklaringen, welke zijn opgesteld volgens de op dat moment beschikbare informatie. Sigma is niet verantwoordelijk voor het publiekelijk vrijgeven of op een andere wijze bekendmaken van eventuele aanpassingen aan deze op de toekomst gerichte verklaringen welke worden gedaan op basis van gebeurtenissen of omstandigheden van een latere datum, of om onvoorziene gebeurtenissen in te passen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Sigma Designs, Inc.
Layla McHale, +1 408-240-7632
Layla_m@sdesigns.com
of
TDVision
Ethan Schur, +1 805-265-0299

eschur@tdvisioncorp.com

Ticker_symbol NASDAQ:SIGM

Deel: ' Sigma Designs biedt extra ondersteuning technologie TDVision Systems '
Lees ook