Landelijke voorlichtingscampagne van start: Maak het niet te Bont


Bont voor Dieren op Tour door Nederland

Amsterdam, 20150212 -- Vandaag trapt dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren haar grote landelijke Maak het niet te Bont Tour af in Amsterdam. Met een nieuwe bus zullen de scholen van Nederland aangedaan worden om voorlichting te geven over bont. Actrice Juliette van Ardenne zal de eerste gastles geven, later gevolgd door kinderboekenschrijfsters Niki Smit en Mariken Jongman. Op het schoolplein kunnen jongeren bij de interactieve bus kennis maken met de herkomst van bont.

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: “Eén op de drie jongeren heeft geen idee of het bont dat aan de jas of tas hangt echt is, laat staan van welk dier het afkomstig is.  In onze campagnes merken we dat voorlichting de meest effectieve manier is om bont uit het straatbeeld te krijgen: eenmaal bekend met dit gruwelijke dierenleed worden zij zich bewust van wat zij eigenlijk dragen en doen jongeren hun bont vaak af. Het is dus de hoogste tijd onze voorlichting op een hoger plan te tillen met een Tour dwars door Nederland” .

De Maak het niet te Bont Bus kwam tot stand door donaties van verschillende partijen waaronder de Triodos Bank en het 3M fonds. Ook particulieren droegen hun steentje bij. In en om de bus is er van alles te beleven. Jongeren kunnen hun bont laten testen met een bontscanner en hippe anti-bont selfies maken om te delen op social media. Bekende Nederlanders zijn ook gevraagd zulke selfies op hun facebookpagina’s te verspreiden.

Van Gemert: “Jongeren hebben de toekomst. Zodra ze zich realiseren dat bont een onnodig wreed luxeproduct is waar miljoenen wilde dieren voor worden gevild zullen ze uitstekende ambassadeurs voor hun leeftijdsgenoten én ouders zijn. Bovendien is de vraag naar informatie groot. Dagelijks krijgen wij tientallen aanvragen voor spreekbeurtpakketten en ander informatief materiaal.”

De Maak het niet te Bont Bus staat vandaag van 11:30 tot 13:30 voor het Metis Montessori Lyceum: Voormalige Stadstimmertuin 2, 1018 ET Amsterdam.

De Maak het niet te bont Tour zal verder het hele jaar te volgen zijn op het blog van Bont voor Dieren.


Deel: ' Landelijke voorlichtingscampagne van start Maak het niet te Bont '
Lees ook