Gabriëla Schmidt heeft al honderden dieren gered van een wisse dood


BOEKAREST-Roemenië, 20160725 -- Het is een naam waar menig dier en dierenvriend in de hoofdstad Boekarest van Roemenië de laatste hoop op vestigt. Al vele jaren is zij actief voor talloze mishandelde en kansloze zwerfdieren. Velen zullen haar naam al op Facebook zijn tegengekomen.

Samen met Mircea, Mihaela, Daniela en Valerie hebben zij zich verenigd in ‘Asociata Azzurra’ . Hun doel is om zoveel mogelijk dieren-in-diepe-ellende te helpen. Regelmatig treffen de vrouwen hartverscheurende taferelen op straat aan, waarbij zij de vaak gewonde of mishandelde dieren voorzichtig mee naar huis nemen.

Maar zij pogen ook dieren te redden uit de afgrijselijke dodingsasielen ‘Odai’ en ‘Pallady’. Dit zijn relatief onbekende asielen, maar juist daardoor kunnen de hondenvangers en asielbeheerders doen en laten wat ze maar willen. Met de daarin opgesloten honden als hun weerloze slachtoffers...

Telefoontjes midden in de nacht.
Soms gaat midden in de nacht de telefoon: “Gabriëla, help alsjeblieft!” De mannen van de ASPA (Afdeling van de gemeentelijke hondenvangers) zijn weer aan het werk en Gabriëla weet maar al te goed, dat dit betekent dat er op dit vroege tijdstip weer veel zwerfhonden op een gewelddadige en zeer dieronvriendelijke manier op straat zullen worden opgepakt.

Vaak worden de honden daarbij zodanig mishandeld, dat bekken en onderrug na afloop gebroken zijn en vervolgens in de gruwelijke dodingscellen belanden. Hier wacht hen, vaak zwaar gehavend, getraumatiseerd, zonder eten en water een vrijwel zekere dood.

Het is simpelweg te gruwelijk en voor een gezond verstand onbegrijpelijk dat dit nog steeds op deze manier voorkomt. En dat voor een EU-land. Op 3 uurtjes vliegen van Amsterdam of Brussel.

Iedere keer gaat Gabriëla weer haar uiterste best doen, om zoveel mogelijk dieren uit deze dodingscellen te redden. Hiervoor moeten ze eerst worden vrijgekocht uit het asiel en vervolgens brengen de vrouwen de dieren onder in een veilige omgeving. 60 euro is de prijs van een leven, maar daarna kost het vaak een veelvoud daarvan om de dieren weer wat te laten opknappen.

Lees meer op https://dierennood.nl


Deel: ' Gabriëla Schmidt heeft al honderden dieren gered van een wisse dood '


Lees ook