Te voet van Utrecht naar Boekarest voor het goede doel


Te voet van Utrecht naar Boekarest voor het goede doel: Walk for Dogs 2017

UTRECHT, 20170811 -- Op 26 augustus start Monique Dubbeldam van de Stichting Dogs Adoptions Nederland samen met haar twee adoptiehonden een voettocht naar de Roemeense hoofdstad Boekarest. Vanuit Utrecht zal ze ruim twee maanden onderweg zijn. Doel van de lange wandeling is geld inzamelen voor een groot sterilisatieproject van Roemeense zwerfhonden.

In Roemenië, sinds 2007 lidstaat van de Europese Unie, leven circa 3,5 miljoen zwerfhonden. Doordat de honden niet worden gesteriliseerd, neemt dit aantal gestaag toe. De subsidies die Brussel voor sterilisatie ter beschikking stelt, worden meestal niet gebruikt voor het beoogde doel waardoor het probleem alleen maar verergert. De vele zwerfhonden die hiervan het gevolg zijn, worden gedwongen een ellendig leven op straat te leiden waar ze veelvuldig worden blootgesteld aan mishandelingen.

Op haar tocht door zes Europese landen wordt Monique vergezeld door haar eigen honden Indy en Faye. Beide dieren hebben Roemeense wortels en zijn eerder door de Stichting Dogs Adoptions naar Nederland gebracht. Voor de stichting pendelt Monique regelmatig op en neer naar Boekarest om adoptiehonden op te halen die bij Nederlandse baasjes een nieuw leven beginnen. Indy en Faye zijn voor de lange tocht in topconditie: “We hebben al veel getraind, ook in de bergen van Duitsland en Oostenrijk. Van een sponsor hebben we speciale schoentjes voor de poten gekregen. Zo is de kans op blessures minimaal.”

Dubbeldam verwacht ongeveer 30 kilometer per dag af te leggen en zij overnacht onderweg bij mensen thuis of in pensions. Voor het grootste gedeelte van het traject hebben zich inmiddels enthousiaste vrijwilligers gemeld die haar en haar honden een gratis slaapplaats aanbieden.

Walk for dogs 2017 is ontstaan uit de wens van Monique Dubbeldam om Roemeense zwerfhonden een beter leven te geven en de aantallen drastisch te verminderen. Adoptie is een van de mogelijkheden, maar het grootste effect zou kunnen worden behaald wanneer de Roemeense overheid simpelweg zijn verplichtingen nakomt. Maandelijks worden in het Oost-Europese land duizenden zwerfhonden in opdracht van de overheid gedood. Met haar actie streeft Monique ernaar 50.000 euro op te halen. Al het ingezamelde geld zal worden besteed aan sterilisaties, de enige bewezen oplossing voor dit grote probleem.


Deel: ' Te voet van Utrecht naar Boekarest voor het goede doel '


Lees ook