Petfinder Nederland start unieke samenwerking met Dierenambulances


ROTTERDAM, 20080321 -- Iedere dierenliefhebber weet dat het een keer kan gebeuren; het geliefde huisdier is zoek. Beangstigend. Komt mijn dier terug en hoe? De briefjes op de palen in de wijk en op het prikbord bij de supermarkt kennen we allemaal. Een huisdier moeten missen is heel naar. Ook voor premier Poetin van Rusland die zijn hond liet voorzien van peperdure GPS apparatuur gekoppeld aan een geavanceerd navigatiesysteem (Telegraaf 13 maart 2008) is zijn huisdier dus heel belangrijk.

Ook in Nederland kan deze ellende nu voorkomen worden.
Want Petfinder Nederland levert een betaalbaar systeem om vermiste huisdieren op te sporen.Petfinder bestaat uit een apparaat n een organisatie.
Het apparaatje is een klein zendertje dat eenvoudig aan de halsband van het dier kan worden vastgemaakt. Onmerkbaar verspreidt het apparaatje permanent een veilig signaal. Na contact met het landelijke telefoonnummer 06-42842950 dat 24 uur per dag bereikbaar is, wordt een Petfinder ingeschakeld die, geholpen door elektronische apparatuur, samen met de eigenaar op zoek gaat. Meestal is het weggelopen dier binnen een uur teruggevonden.
Geen paniek, geen stress met Petfinder alleen maar geruststelling.
Dus huisdier weg? Niks pech!

Tot nu toe werkten petfinders regionaal na een melding op het landelijke alarmnummer. Uniek in dit verhaal is dat petfinder een samenwerkings verband is aangegaan met de Europese Federatie Dierenambulances om via deze stichting alle dierenambulances in Nederland te kunnen bereiken, ook zij kunnen de speciale opleiding volgen zodat landelijk alle dieren opgespoord kunnen worden, en er geen zwarte gebieden in Nederland meer zijn. Ook kunnen abonnementen bij de dierenambulances worden afgesloten, Waarmee zij extra geld kunnen vergaren voor hun eigen stichting of vereniging. Petfinder Nederland heeft daarom nu zelfs een speciale actie. Wie binnen twee weken een abonnement op Petfinder neemt krijgt 50% korting op het abonnement en elke 10e abonnee krijgt het halsbandzendertje gratis en Petfinder Nederland stopt extra geld in de kas van de overkoepelende stichting van dierenambulances namelijk de E.F.D.

Perfecte combinatie met de chip.
Veel huisdieren zijn gechipt. Dat is een prima registratiemiddel maar werkt slechts op korte afstand dus alleen als uw dier op zeer korte afstand is van een chipleesapparaat, bijv. bij de dierenarts of in een asiel. Petfinder is een prima aanvulling, omdat Petfinder werkt in een omgeving van ongeveer 4 vierkante kilometer. De praktijk wijst uit dat huisdieren de eerste uren nooit verder van huis zijn terug te vinden. Chip n Petfinder! Meer kun je niet doen.

Het apparaatje kost normaal eenmalig 49,95 en voor slechts 6,50 maximaal per maand levert Petfinder Nederland deze service die recht geeft op 3 gratis opsporingen per jaar. Petfinder kent ook een bonus malus regeling waardoor, als er geen beroep gedaan wordt op Petfinder, het abonnement daalt in kosten. En het veilige gevoel blijft.

Regelmatig zal Petfinder Nederland ook kleinere dieren initiatieven financieel gaan steunen.

Voor meer informatie: www.petfinder.nl


Deel: ' Petfinder Nederland start unieke samenwerking met Dierenambulances '
Lees ook