Als je bij het gebruik van je computer wilt genieten van de beste geluidskwaliteit, doe je er verstandig aan om de beste externe geluidskaart van 2024 aan te schaffen. Onboard geluidskaarten bieden immers vaak niet de kwaliteit waar je als gamer of muziekliefhebber naar op zoek bent. Door het aansluiten van een externe geluidskaart zorg je dus voor een behoorlijke upgrade met betrekking tot je audio beleving. Ook onze aanbeveling om meteen de beste externe geluidskaart van 2024 te kopen, komt ook zeker niet uit de lucht vallen. Het aanbod in geluidskaarten is immers groot en veelzijdig. Een blik op dit aanbod heeft ons geleerd dat niet iedere optie een goede prijs/kwaliteitverhouding heeft. Dit heeft ons geïnspireerd om deze koopgids voor je op te stellen. Hierin nemen we het aanbod in USB geluidskaarten met je door en geven we je inzicht wat de beste externe geluidskaart van 2024 is.
Dit zijn de beste externe geluidskaarten van 2024
In de top 10 beste externe geluidskaarten zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!
De 5 beste externe geluidskaarten van 2024 uitgelicht
Heb je besloten dat je een USB geluidskaart nodig hebt en wil je weten wat de beste optie voor je is? Dan geven wij je het antwoord. Wij zijn voor je in het aanbod van dit soort externe geluidskaarten gedoken en hebben een lijstje voor je opgesteld met aanbevelingen wat volgens ons de beste USB geluidskaarten van 2024 zijn. Om je een volledig beeld van het aanbod te geven, hebben we ervoor gekozen om USB geluidskaarten met verschillende functionaliteiten en uit verschillende prijsklassen onder je aandacht te brengen.
AXAGON ADA-71, USB2.0 – 7.1
De AXAGON ADA-71, USB2.0 - 7.1 is een uitstekende USB 2.0 geluidskaart die 7.1-kanaals audio biedt met een hoge kwaliteit van 16 bit en een indrukwekkende SNR van 96 dB. Deze geluidskaart, met een C-Media CM6206 chipset, ondersteunt Dolby Digital-technologieën, wat zorgt voor een rijke en meeslepende audio-ervaring. De hostinterface is USB en het apparaat heeft zowel 3.5 mm als 6.35 mm aansluitpluggen, waardoor het veelzijdig inzetbaar is. Met een kabellengte van 1 meter en ondersteuning voor verschillende Windows-versies, inclusief server besturingssystemen, is de AXAGON ADA-71 een betrouwbare keuze voor wie op zoek is naar verbeterde audio-output. Het apparaat is compact, licht van gewicht en gemakkelijk te installeren.
Bestel de AXAGON ADA-71, USB2.0 - 7.1 op onderstaande vertrouwde webshops:
Qost Externe USB (3D) Geluidskaart Adapter
De Qost Externe USB (3D) Geluidskaart Adapter is een plug & play oplossing waarmee je binnen een handomdraai geniet van een heerlijke audio beleving. Met deze 3D adapter maak je van een vrije USB poort in een handomdraai een 5.1 geluidskaart met deze handige geluidsdongel. De audio uitgang is een gecombineerde aansluiting die als analoge audio uitgang en digitale audio uitgang gebruikt kan worden. De Qost Externe USB (3D) Geluidskaart Adapter is compatible met alle gangbare besturingssystemen.
Bestel de Qost Externe USB (3D) Geluidskaart Adapter op onderstaande vertrouwde webshops:
Orico SC2-BK
De Orico SC2-BK is een uitstekende externe geluidskaart voor wie zijn laptop of computer wil upgraden of een kapotte geluidskaart wil vervangen. Met drie nieuwe poorten voor microfoon, koptelefoon en headset biedt deze compacte en draagbare geluidskaart veelzijdigheid. De volumeregelaar en dempknoppen maken het eenvoudig om het gewenste geluid te regelen. De geluidskwaliteit is indrukwekkend met een SNR van 80 dB en een frequentiebereik van 15Hz-25KHz. Daarnaast zijn de LED-indicatoren handig om de status van je aangesloten apparaten te zien. Compatibel met Windows, Mac OS en Linux, is de Orico SC2-BK een betrouwbare keuze voor verbeterde audio zonder extra drivers.
Bestel de Orico SC2-BK op onderstaande vertrouwde webshops:
Arturia MiniFuse 2
De Arturia MiniFuse 2 is een compacte, hoogwaardige audio interface die ideaal is voor producers en musici. Deze interface, onderdeel van de gerenommeerde AudioFuse-serie, levert uitstekende audiokwaliteit en wordt gevoed via USB, wat zorgt voor eenvoudig gebruik. Met twee analoge ingangen, twee analoge uitgangen en ondersteuning voor sample rates tot 192 kHz, biedt de MiniFuse 2 flexibiliteit en helderheid voor het opnemen van vocals, gitaar en synths. De interface is eenvoudig te bedienen met intuïtieve knoppen voor monitor-, mix-, hoofdtelefoonvolume en gain. Met fantoomvoeding en een handige loopback-functie is het perfect voor streaming en studio-opnames. De meegeleverde softwarebundel maakt het een complete oplossing voor elke muzikant.
Bestel de Arturia MiniFuse 2 op onderstaande vertrouwde webshops:
Orico Geluidskaart
De Orico Externe geluidskaart is de ultieme oplossing om je audiobeleving naar een hoger niveau te tillen. Deze compacte geluidskaart biedt hoogwaardige audio-uitvoer en ondersteunt 3D-surround sound , waardoor je jezelf volledig onderdompelt in een meeslepend geluidslandschap. Sluit eenvoudig je hoofdtelefoon, luidsprekers of microfoon aan en geniet van kristalhelder geluid, perfect voor gamen, muziek luisteren of videoconferenties.
De geluidskaart van Orico is compatibel met zowel Windows als Mac, en vereist geen extra stuurprogramma’s . Dankzij de plug-and-play-functionaliteit is installatie een fluitje van een cent. Daarnaast beschikt de geluidskaart over handige knoppen voor volume- en microfoonregeling, zodat je snel en gemakkelijk aanpassingen kunt maken.
Bestel de Orico Externe geluidskaart op onderstaande vertrouwde webshops:
Nog 5 aanbevelingen als je op zoek bent naar de beste externe geluidskaarten die je in 2024 kunt kopen
Neem jij alleen genoegen met het beste wat op computergebied te krijgen is en hecht je er dan ook veel waarde aan om meerdere opties te vergelijken bij je zoektocht naar een geschikte externe (USB) geluidskaart? Dan is het een goede keuze om je blik te werpen op de onderstaande drie aanbevelingen. Deze externe geluidskaarten hebben allemaal een ruime voldoende gekregen bij hun beoordeling. Hieruit kun je gerust de conclusie trekken dat je kiest voor een goede externe geluidskaart als je de keuze maakt voor een van deze opties.
De populairste merken
Zoals we al aangegeven hebben, is het aanbod in externe geluidskaarten groot en veelzijdig. Als je jezelf aan het verdiepen bent in dit aanbod, wil je ongetwijfeld weten welke merken goede USB geluidskaarten aanbieden. Het antwoord op deze vraag kun je eenvoudig opmaken uit onze lijst van beste externe geluidskaarten van 2024. Als je de keuze maakt voor een externe geluidskaart van een merk als Tecknet, Qost, Orico, Ninzer, StarTech of ASUS doe je een prima aankoop. Op basis van ons onderzoek kunnen we gerust stellen dat deze merken goede USB geluidskaarten aanbieden.
Informatie over externe geluidskaarten
Wat kun je met een externe soundkaart?
Als je geïnvesteerd hebt in een goede desk- of laptop, vraag je ongetwijfeld af wat je kunt met een externe soundbar en vooral wat de toegevoegde waarde van dit apparaat is. Een geluidskaart is een functionaliteit die zorg draagt voor de verwerking van audio in digitaal formaat. De soundkaarten die geïntegreerd zijn in het moederbord, leveren vaak vrij beperkte prestaties. Luister maar eens naar het geluid waarmee een mini PC je oren probeert te prikkelen. Daarom kun je de keuze maken om een “losse” geluidskaarten aan je device te koppelen. Dit soort soundkaarten zijn ontworpen voor de wat meer veeleisende toepassingen en om een superieure geluidskwaliteit te bieden. Daarnaast is het gebruik van een externe soundkaart een perfecte oplossing als je geluid van je computer het om wat voor redenen niet meer doet.
Voordelen van het gebruik van een externe audio kaart
- Een externe audio kaart biedt een betere geluidskwaliteit
- Connectoren kunnen beter worden geplaatst
- Een externe audiokaart is vaak voorzien van een geïntegreerde volumeregeling
- Externe geluidskaarten bieden uitgebreide aansluitmogelijkheden
- Het gebruik van een externe geluidskaart is niet extra belastend voor je computer
Verschillende soorten externe geluidskaarten
Een externe geluidskaart sluit je in de meeste gevallen aan met behulp van een USB kabel of in sommige gevallen met een Thunderbolt-kabel. Als je zo’n kaart op je computer installeert, kun je niet alleen genieten van nauwkeuriger en beter geluid maar je hebt ook de beschikking over meer uitgangen om je audioapparatuur (zoals je gaming headset, microfoon of PC speakers aan te sluiten. Als je kijkt naar het aanbod, kun je verschillende soorten externe geluidskaarten onderscheiden. Naast het audio-interface apparatuur dat ontworpen is voor professioneel gebruik in opnamestudio’s en apparaten met geavanceerde functies, connectoren en een volume functie, kun je de keuze maken voor eenvoudige USB-apparaten met elk een ingang en een uitgang. Onze aanbevelingen van de beste externe geluidskaarten van 2024, hebben we voornamelijk gebaseerd op de laatstgenoemde groep, dus de plug-and-play opties. We hebben hier bewust voor gekozen omdat we allereerst willen voorkomen dat we geluidskaarten met een te groot verschil van toepassingen met elkaar vergelijken en omdat we weten dat het merendeel van de lezers van dit artikel op zoek zullen zijn naar een eenvoudige externe geluidskaart waarbij alleen de basisfuncties worden ondersteund. Dit zijn de apparaten die het formaat van een USB stick hebben en vaak de beschikking hebben over één ingang en één uitgang.
Gaat je interesse toch uit naar een meer geavanceerde externe geluidskaart? Ontdek dan in onze FAQ’s wat de beste opties hierin zijn.
Hoe is deze lijst met beste externe geluidskaarten tot stand gekomen?
We hebben onze lijst van beste externe geluidskaarten van 2024 lang niet helemaal kunnen samenstellen op basis van onze eigen ervaringen. Lang niet ieder redactielid maakt immers gebruik van externe geluidskaarten omdat je je audio ervaring ook kunt verbeteren door te kiezen voor een van de alternatieven hiervoor zoals het gebruik van draadloze speakers. Daarom hebben we voor dit onderzoek advies gevraagd bij een aantal computerspeciaalzaken en hebben we ons laten inspireren door de reviews van gebruikers. Tot slot hebben we gekeken naar de onderzoeksresultaten van de vergelijkende tests die zijn uitgevoerd door onafhankelijke consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Kieskeurig.
Veelgestelde vragen over externe geluidskaarten
Wanneer gebruik je welke externe geluidskaart?
We hebben je eerder in deze koopgids al gewezen op de verschillende soorten externe geluidskaarten. Dit roept de vraag op wanneer je welke externe geluidskaart gebruikt. Een USB geluidskaart die wij hierboven aanbevelen als de beste externe geluidskaart van 2024, gebruik je als het geluid van je computer niet meer werkt of als je het prettig vindt om naar muziek te luisteren zonder je te storen aan het (wat blikkerige) geluid van een onboard geluidskaart. Als je een gamer bent, weet je ongetwijfeld dat een goede audiovisuele ervaring een verrijking is voor je speelgenot. Een geschikte spelcomputer in combinatie met de beste videokaart zijn onmisbaar maar een goede geluidskaart mag ook zeker niet ontbreken. In dat geval kun je beter kiezen voor een meer geavanceerde geluidskaart die ontworpen is voor gaming. Als je het beste uit je home cinema set wilt halen, kies je voor een geluidskaart met 5.1 of 7.1 surround sound. Voor de wat meer professionele toepassingen heb je uiteraard een professionele audio-interface nodig.
Wat is de beste geluidskaart 5.1?
De beste geluidskaart 5.1 is wat ons betreft de ASUS Xonar U5 5.1 kanalen USB. Deze externe geluidskaart met een USB host interface heeft een audiokwaliteit van 24 Bit en een Line-out Signal-to-Noise Ratio (SNR) van 104 dB. Deze geluidskaart ondersteunt alle gangbare besturingssystemen en heeft op basis van ons onderzoek dan ook een ruime voldoende (8) gekregen. De ASUS Xonar U5 5.1 kanalen USB heeft een prima prijs/kwaliteitverhouding.
Wat is de beste geavanceerde geluidskaart voor 7.1 surround sound?
De StarTech.com 7.1 USB Audio-adapter Externe Geluidskaart is wat ons betreft de beste geavanceerde geluidskaart voor 7.1 surround sound waarvoor je op dit moment kunt kiezen. Deze veelzijdige externe USB-geluidskaart/ audio-adapter biedt een hoogwaardige oplossing voor het upgraden van het geluid van jouw PC of laptop. De USB-geluidskaart is eenvoudig aan te sluiten en ondersteunt analoge en digitale 2- tot 7.1-kanaals audio toepassingen. Als je op zoek bent naar een goede en betaalbare upgrade die het ingebouwde/ onboard geluid, van je desk- of laptop verandert in een home theater geluidssysteem, is de StarTech.com 7.1 USB Audio-adapter Externe Geluidskaart jouw beste keuze!
Hoe werkt een geluidskaart?
Het beheren van je audio functionaliteiten in de PC is de belangrijkste functie van een geluidskaart. Om in deze doelstelling te voorzien zal een geluidskaart de audiosignalen ontvangen, eventueel digitaliseren, verwerken en verzenden naar het uitvoerapparaat. Het belangrijkste onderdeel om deze functionaliteiten vorm te geven is de chipset. Dit kleine element neemt de data- en controlesignalen van de computer over en zal deze verwerken tot een formaat dat de digitaal-naar-analoog converters kunnen begrijpen. Dit is van belang om de signalen door te geven aan de uitgangscontacten van de geluidskaart.
Wat is de bitdiepte van een externe audiokaart?
Als je op zoek bent naar de meest geschikte USB geluidskaart voor de perfecte audio beleving, kom je ongetwijfeld de term “bitdiepte” tegen. De term bitdiepte is een term die de geluidsresolutie aangeeft. Het aantal bits geeft immers een indicatie over de geluidskwaliteit van kaart. Om dit wat meer gespecificeerd uit te drukken: de bitdiepte van een externe audiokaart geeft het geluidsspectrum van de kaart weer. Dit spectrum kan tussen de 8 en 24 bits liggen maar een 16 bits kaart is tegenwoordig wel het minimum. Deze kaart is in staat om 32.000 verschillende geluidsintervallen of tinten te onderscheiden. De stelregel is dus eenvoudig: hoe meer bits, hoe beter al moet worden opgemerkt dat het menselijk gehoor ook zijn beperkingen heeft. Op een gegeven moment is het niet meer nodig om te kiezen voor een uitbreiding. 24 bits is de ideale keuze.
Wat betekent de term sample rate?
Sample rate is een term voor het proces dat betrekking heeft op het omzetten van analoge informatie naar digitale bestanden. De frequentie wordt gemeten in kilohertz (KHz). Om je hierin een beeld te geven: 44,1 kHz is Cd-kwaliteit. Uiteraard kan je hierin wel de keuze maken voor de overtreffende trap en kiezen voor een sample rate van maar liefst 192 kHz
De termen sample rate en SNR (Signal to noise ratio) hebben wat raakvlakken omdat de ook SNR betrekking heeft op de geluidskwaliteit. SNR heeft betrekking op de achtergrondgeluiden (zoals de ruis) die je door een koptelefoon hoort. Deze SNR waarde wordt gemeten in decibel. Hoe hoger deze waarde, hoe minder brom je hoort als er geen geluid wordt afgespeeld dus hoe beter de geluidskwaliteit.
Waar kun je de beste externe geluidskaart kopen?
Je kunt uiteraard bij de bekende computerspeciaalzaken terecht op de beste externe geluidskaart te kopen. Je kunt deze investering slimmer aanpakken door deze geluidsvoorziening online te bestellen. Hiervoor hoef je niet eens ver te zoeken want bij een webshop als Bol.com kun je terecht voor alle aanbevelingen die we gedaan hebben met betrekking tot de beste externe geluidskaart van 2024. Deze geluidskaarten worden op deze site tegen een scherpe prijsstelling aangeboden en worden binnen een kort tijdsbestek bij je thuis afgeleverd. Nu je weet wat voor jou de meest geschikte USB geluidskaart voor de perfecte audio beleving is, heb je deze keuze snel gemaakt!