Nieuwe opties Accell Group verhandelbaar


HEERENVEEN, 20140711 -- Heerenveen, 11 juli 2014 – Accell Group N.V. maakt bekend dat per vandaag de handelsmogelijkheden in het aandeel Accell Group verder worden verruimd met de introductie van een nieuw type optie op het aandeel. Deze zogeheten Spotlight Opties, vandaag gelanceerd door Euronext Amsterdam voor zes in Amsterdam genoteerde ondernemingen, bieden beleggers een aanvullende beleggingsmogelijkheid in met name mid- & smallcaps. In maart van dit jaar trad Accell Group toe tot de Midkap-index (AMX) van Euronext Amsterdam.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group:We zijn vereerd en verheugd met de lancering door Euronext Amsterdam van een nieuwe optieklasse voor het aandeel Accell Group op de Amsterdamse beurs. De verwachting is dat deze Spotlight Opties, waarmee we letterlijk in de schijnwerpers komen te staan, positief zullen bijdragen aan de liquiditeit van het aandeel Accell Group. Wij juichen dit nieuwe initiatief van Euronext Amsterdam dan ook van harte toe.
Het Spotlight Opties segment sluit goed aan op het innovatieve karakter van Accell Group als onderneming, waarbij we steeds weer opnieuw werken aan onderscheidende en innovatieve fiets- en fitnessproducten en diensten. Onlangs hebben we met diverse partijen een akkoord bereikt voor de vestiging van het grootste ‘fietsbelevingscentrum’ (Fiets Experience Centre) van Nederland in Ede, waar belangstellenden de nieuwste modellen en technische snufjes kunnen uitproberen. Mede op basis van deze innovatiefocus is Accell Group inmiddels uitgegroeid tot fietsmarktleider in Europa en een top5-speler in Noord-Amerika.

De Spotlight Opties hebben korte looptijden van 1, 2 en 3 maanden. Euronext Amsterdam richt zich, op basis van vraag vanuit de markt, in eerste instantie op de ontwikkeling van nieuwe optieklassen voor de Amsterdamse en Brusselse derivatenmarkt. Euronext krijgt daarbij ondersteuning door een unieke combinatie van liquiditeitsverschaffers en brokers.

Het aandeel Accell Group is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt vanaf maart 2014 deel uit van de Amsterdamse Midkap-index (AMX). De omzet van Accell Group is op basis van autonome groei en acquisities gestegen van € 149 miljoen in 1998 naar € 849 miljoen in 2013.

Zie het persbericht in pdf-format: Engels, Nederlands.


Deel: ' Nieuwe opties Accell Group verhandelbaar '
Lees ook