Interne juristen spreken over bedrijfs- en wettelijke uitdagingen waarmee hun wereldwijde corporaties geconfronteerd worden tijdens komende industrie-evenement

WASHINGTON & LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20090511 --

Van 7 tot 9 juni komen in Genève interne juristen uit de gehele wereld bijeen voor de jaarlijkse conferentie van de Association of Corporate Counsel Europe (“ACC Europe”), “Stormy Waters: In-House Counsel in Times of Economic Trouble.” De conferentie van dit jaar zal bedrijfsjuristen van internationale bedrijven samenbrengen om inzichten op te doen van collega's, vakgenoten en deskundigen uit de industrie, en om deel te nemen aan interactieve forums voor de uitwisseling van praktische middelen en optimale werkmethoden in deze uitdagende tijden.

"ACC Europe zet zich in voor het bevorderen van een gevoel van collegialiteit en interactie tussen de leden van de in-house juridische gemeenschap," aldus James Bellerjeau, President van ACC Europe en Algemeen Adviseur & Secretaris van Mettler-Toledo International Inc. "Dit jaarlijkse evenement blijft een unieke gelegenheid vertegenwoordigen voor onze leden om te netwerken en waardevolle ideeën uit te wisselen met collega's door het bieden van pan-Europese en mondiale perspectieven."

De plenaire openingszitting zal de huidige economische crisis onder de loep nemen en wat leidinggevenden van het C-niveau verwachten van hun interne juristen, met gedachteleiders als Alain Comel, Directeur Financiën Internationale Zaken van Cardinal Health en Peter Doodeman, President van MeadWestvaco EMEA. In overeenstemming met het basisprincipe van de ACC, ‘door in-house, voor in-house,’zullen er op de conferentie ook algemene adviseurs en senior juridische adviseurs aanwezig zijn van bedrijven als IBM, Samsonite Corp., Symantec Corp., Yahoo!, Sun Microsystems, Philip Morris International, Lockheed Martin Corp. en Alcatel Lucent. Deze zullen spreken over zaken die van belang zijn voor de in-house juridische gemeenschap, waaronder kredietrisicomaatregelen in verband met de tegenpartij; crisis management training; omgaan met externe accountants; proactieve strategieën voor risicobeheersing/activabescherming; en de veranderende rol van de compliance-functie. Tevens zullen er intensieve cursussen met betrekking tot leiderschap, teambuilding, financiering en boekhouding, en gegevensbeveiliging beschikbaar zijn.

ACC President Frederick J. Krebs merkt op, "Nu meer dan ooit dienen interne juristen te worden voorbereid om te reageren op de uitdagingen en problemen waarmee zij geconfronteerd worden. De conferentie van dit jaar biedt een geweldig forum voor samenwerking om ideeën te bespreken en praktische middelen te delen waarmee juridische afdelingen in deze tijd van economische onzekerheid met succes beheerd kunnen worden."

Registratie-informatie voor de jaarlijkse conferentie van ACC Europe is online te verkrijgen via: https://www.tcp-events.co.uk/accgeneva/index.html. Leden van de media geïnteresseerd in het bijwonen kunnen contact opnemen met Susan Jacobsen: +1 202.251.8184 of via e-mail op jacobsen_s@comcast.net.

The Association of Corporate Counsel, de enige professionele organisatie gericht op de behoeften van interne juristen, heeft meer dan 23.000 leden in 80 landen, in dienst van meer dan 10.000 organisaties. De affiliatie van ACC Europe met deze wereldwijde gemeenschap verbindt haar leden met de mensen en de middelen die nodig zijn voor zowel persoonlijke als professionele groei.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Association of Corporate Counsel
Susan Jacobsen, +1 202-251-8184

jacobsen_s@comcast.net

Deel: ' Interne juristen spreken over uitdagingen tijdens industrie-evenement '
Lees ook