Wonen in een tiny house is helemaal hip: meer doen met minder is niet alleen erg duurzaam, maar bespaart je ook nog eens flink op de kosten. Maar hoe zorg je er nu voor dat je zoveel mogelijk ruimte overhoudt in je tiny house zonder je wooncomfort hiervoor op te hoeven offeren? We hebben een aantal handige, praktische tips gevonden.

1. Huur een opslagbox

Er zijn altijd items die niet dagelijks gebruikt worden maar waar je toch nog geen afstand van kunt nemen. Een speakerset, een aantal muziekinstrumenten of andere items om je hobby uit te oefenen. Je kunt online makkelijk een opslagbox huren via www.1box.nl en dit soort items en materialen hier opslaan. Heb je zin om je hobby uit te oefenen? Dan kun je de items tijdelijk naar je tiny house verhuizen of gewoon lekker hobbyen in je opslag!

2. Schaf een roomdivider aan

Het lastige aan een tiny house is dat verschillende ruimten samenkomen in één ruimte: en dit maakt onderscheid maken vaak lastig. Ga op zoek naar een roomdivider om op deze manier toch onderscheid te kunnen maken tussen bijvoorbeeld je woonkamer, je eetkamer en je keuken. Een multifunctionele roomdivider (een open kast bijvoorbeeld) creëert rust én geeft je direct wat extra opbergruimte.

3. De ruimte optimaal benutten

Een opgeruimd huis geeft je een opgeruimd gevoel: of je huis nu groot is of juist lekker klein. Probeer dus op alle mogelijke manieren gebruik te maken van je ruimte. Een kast kan bijvoorbeeld midden in een ruimte staan, maar kan ook aan de wand bevestigd worden. Op deze manier houdt je de vloer vrij en oogt je woning direct een stuk ruimtelijker.

4. Het draait allemaal om optische ruimte

Veel ruimte heb je niet in een tiny house, maar dit betekent niet dat je geen ruimtelijk gevoel kunt hebben. Kies voor meubelstukken op poten, bevestig kasten en opbergmogelijkheden aan de muren en gebruik lichte kleuren. Het open vloeroppervlak en de lichte kleuren die het buitenlicht weerkaatsen zorgen voor een optische ruimte die je tiny house direct een stuk ruimtelijker aan laat voelen.

5. Gebruik de tuin

Een tiny house heeft vaak meer leef- en woonmogelijkheid dan alleen het huisje zelf. Door ook de omliggende grond en tuin zo optimaal mogelijk te gebruiken zorg je ervoor dat je er wat wooncomfort betreft niet op achteruit gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een buitenkeuken, een overdekt terras waar je een hobby uit kunt oefenen of zelfs een verfrissende buitendouche?

Deel: ' 5 tips om een tiny house in te richten '
Lees ook