(Gratis) beleggen met een veiligheidsmarge


Beleggen zoals beleggen ooit bedoeld was

ROTTERDAM, 20091126 -- Beleggingsfondsen en (private) banken rekenen te hoge (verborgen) kosten en vertonen risiconemend gedrag, ten koste van de consument. TrustInValue wil dit veranderen en biedt (gratis) professioneel beleggingsadvies en -research aan, waarbij de insteek is te beleggen met een veiligheidsmarge, zoals beleggen ooit bedoeld was. TrustInValue stelt iedere maand een portefeuille samen van solide bedrijven met een bewezen rentabiliteit en voldoende veiligheidsmarge, die te koop staan tegen een betaalbare prijs.

Behalve de lage kosten, maakt deze veiligheidsmarge het voornaamste verschil met bestaande financile instellingen en zou in deze vorm nog nergens worden toegepast in beleggingsfondsen of -adviezen. De veiligheidsmarge houdt in dat over een langere periode de factoren en ratio's die de gezondheid en winstgevendheid van een onderneming bepalen voldoende moeten zijn, de prijs aanzienlijk onder zijn intrinsieke waarde ligt en dat er sprake moet zijn van voldoende diversificatie. Als bedrijven niet aan bepaalde veiligheidsvoorwaarden voldoen worden ze niet door TrustInValue geselecteerd.

TrustInValue stelt in zijn research en adviezen de klant niet als doel een benchmark ieder jaar te verslaan (bijv. AEX), zoals een vermogensbeheerder of bank, maar een tevreden rendement te leveren op de lange termijn tegen een beheersbaar risico. Met het ieder jaar willen verslaan van de benchmark zouden banken en vermogensbeheerders, teveel risico nemen en reageren op korte termijnfluctuaties, ten koste van de klant.

Bijvoorbeeld, een aandeel met een verwacht rendement dat gelijk is aan dat van de markt en minder risico heeft zal voor een portefeuillemanager of adviseur onaantrekkelijker zijn dan een aandeel met een verwacht extra rendement met een zeer hoge volatiliteit.

Over TrustInValue
TrustInValue is opgericht door institutionele beleggingsspecialisten, die werkzaam zijn geweest bij grote banken en beleggingsmaatschappijen als beleggingsanalyst. De oprichter zegt over zijn bedrijf: "Wij willen met onze kennis en ervaring de klanten een selectie van de beste bedrijven voorschotelen, waarin ze zonder zorgen kunnen beleggen, alsof ze de beurs vandaag dichtdoen en pas over 10 jaar weer opendoen. Alle andere vormen van beleggen zien we als gokken."

Er worden aan het begin van iedere maand twee researchrapporten uitgebracht waarmee een complete beleggingsportefeuille kan worden samengesteld; een uitgebreid en een korter rapport. Het kortere rapport is gratis beschikbaar en het uitgebreide voor 49,95 per rapport. Beide rapporten zijn de komende twee maanden nog gratis.


Deel: ' TrustInValue introduceert beleggen met veiligheidsmarge '
Lees ook