Hogere inkomens betalen straks minder voor hun autoverzekering


UTRECHT, 20170130 -- Hogere inkomens betalen straks minder voor hun autoverzekering Auto’s worden steeds slimmer. Duurdere modellen zitten vaak vol technologie om het rijden zo comfortabel en veilig mogelijk te maken. Deze slimme ontwikkelingen in onder andere rijhulpsystemen zijn niet goedkoop. Toch bestaat de kans dat deze in de loop der jaren voor grote voordelen kunnen zorgen. Volgens verschillende nieuwskanalen zijn steeds meer verzekeraars geïnteresseerd in technisch geavanceerde auto’s. De techniek zorgt voor minder schade wat voor de verzekeringsmaatschappijen natuurlijk minder kosten aan reparaties betekent. Maar een dure auto kopen om later geld te kunnen besparen is niet voor iedereen een optie.

Goedkoopsteautoverzekering.net onderzocht deze trend.In Nederland kondigde verschillende verzekeraars vorig jaar een nieuwe autoverzekering aan. Bij verschillende ‘Veilig Rijden Autoverzekeringen’ kan korting verdiend worden wanneer mensen zich in het verkeer netjes gedragen. Doormiddel van een stukje technologie dat in de auto wordt geïnstalleerd kan de rijstijl worden beoordeeld. Veel van deze technologie zal in de toekomst verwerkt worden in auto’s van hoger midden- tot topklasse.

De krant De Morgen bericht dat Belgische autoverzekeraars Baloise en AG Insurance klanten wiens auto beschikt over technologie in de vorm van rijhulpsystemen korting gaat geven op hun verzekering. Het NRC meldt op 7 mei 2016 dat Nederlandse verzekeringsmaatschappij AON vindt dat technische vooruitgangen in auto’s zo goed werken dat het logischer is om premies af te laten hangen van deze technologie dan van de mens. AON zou samen met verzekeringsmaatschappij Allianz in Nederland bezig zijn met het implementeren van polissen die gebaseerd zijn op de technische functies van een auto. Verzekeraars zijn niet alleen bereid korting te geven omdat een slimmere auto voor minder ongelukken zorgt. De hoeveelheid data die door de technologie wordt gegenereerd is namelijk in zijn geheel interessant voor verzekeraars. Met meer data kunnen verzekeraars hun risico’s beter inzien en managen.

Mensen met een hoger inkomen die zich een duurdere kunnen veroorloven krijgen hierdoor in de toekomst mogelijk voordeel met een lagere premie.
Voor mensen die zich geen technisch geavanceerde auto kunnen veroorloven is het minder goed nieuws. Verzekeraars baseren de hoogte van premies altijd al op data, zo wordt gekeken naar de postcode en hoeveel schade gemiddeld wordt gerapporteerd vanuit dat gebied. Mensen met een lager inkomen die in een slechtere wijk of postcode gebied wonen, krijgen mogelijk in verhouding een hogere premie. Ze betalen al meer voor hun verzekering aan de hand van dit soort data.


Deel: ' Hogere inkomens betalen straks minder voor hun autoverzekering '
Lees ook