Premies autoverzekeringen stijgen verder


Utrecht, 20170602 -- Per 1 januari 2017 zijn de premies voor autoverzekeringen fors verhoogd. Dit komt mede door de te lage premies die verzekeraars hanteerden de afgelopen jaren. De stijging zet zich nog steeds voort, verschillende verzekeringsmaatschappijen verhogen ook per 1 juni 2017 de premie voor autoverzekeringen.

Al een aantal jaar roept de Nederlandsche bank verzekeraars op om de premies voor autoverzekeringen te verhogen. Wegens de grote onderlinge concurrentie gaven de verzekeraars hier in eerste instantie geen gehoor aan. Tot vorig jaar, toen een aantal verzekeraars de premies omhoog schroefden en de rest volgden. Uit de gegevens die eautoverzekering.net onderzocht blijkt dat een WA-verzekering gemiddeld 144 euro meer kostte in december 2016 dan in december 2015.

Er zijn verschillende oorzaken die het stijgen van de premies verklaren. Dit heeft niet alleen te maken met het aantal schadeclaims dat toeneemt. Eén van de redenen van de stijging is dat verzekeraars steeds meer letselschade moeten uitkeren. Daarnaast bevatten nieuwe auto’s vaak moderne technieken die ervoor zorgen dat de kosten van reparaties bij eventuele schades een stuk hoger uitvallen. Ook het klimaat speelt een belangrijke rol in het stijgen van de autopremies. Door steeds meer hagel en storm is er een toename in het aantal storm- en waterschades. 

Verzekeraar Zelf.nl heeft aangekondigd dat de premie voor de Zelf Autoverzekering per 1 juni 2017 stijgt met 6,6%. De voornaamste reden hiervoor is volgens Zelf.nl dat de schadebedragen die zij uitkeren steeds hoger worden. Vandaar ook dat de verzekerde meer premie moet betalen. Ook Centraal Beheer Achmea liet aan hun klanten weten dat ze vanaf april de premie van de autoverzekering gingen verhogen. De WA-verzekering steeg met 10% en de WA beperkt casco verzekering met 9%.

Het betreft niet alleen Nederlandse verzekeraars die de premies laten stijgen. De Engelse krant The Guardian bericht dat de premies voor autoverzekeringen in Engeland ook drastisch omhoog zijn gaan. De premies zijn het afgelopen jaar gestegen met 100 pond, wat resulteert in een gemiddelde premie van 800 pond. 

Persbericht: https://www.autoverzekering.net/blog/premies-autoverzekeringen-stijgen/


Deel: ' Premies autoverzekeringen stijgen verder '
Lees ook