Collective2 Autotrading platform gestart in Nederland


's Werelds eerste en grootste traders platform waar u professionele traders of algoritmes kunt volgen in uw eigen brokeraccount, kiest Nederland als thuismarkt voor Europese uitbreiding

AMSTERDAM, 20140805 -- Automatisch beleggen of ook wel Autotraden genoemd is populair onder veel beleggers. Voor een relatief klein bedrag kun je je beleggingsrekening eenvoudig koppelen aan een trading systeem dat wordt gemanaged door een professionele trader en zo dezelfde resultaten behalen. Onlangs is Collective2 in Nederland gestart en werken ze onder andere samen met Interactive Brokers. Collective2 werd in 2001 opgericht in New York door Matthew Klein, een software ontwikkelaar en fervent beurshandelaar en C2 is momenteel wereldwijd marktleider. Collective2 host meer dan 50.000 trading systemen en telt ruim 73.000 geregistreerde gebruikers. Daarnaast werken ze samen met meer dan 100 brokers wereldwijd.

Het lijkt te mooi om waar te zijn, automatisch koop en verkoop signalen ontvangen in je beleggingsrekening en slapend rijk worden. Was het maar zo eenvoudig. Autotraden vergt enig inzicht en veel beleggers komen daar op een vervelende manier achter. Inderdaad, menig beleggings goeroe pretendeert geweldige rendementen te kunnen behalen en beleggers hebben snel de neiging zo’n expert te volgen zonder eerst een gedegen onderzoek te doen naar zijn of haar trading systeem. Want alleen kijken naar het geprognostiseerde rendement of CV van de trader is niet voldoende om een overwogen keus te maken. Helaas gaat ook in de trading systeem industrie de 90-10 regel op. Ofwel, 90% van de systemen presteert ondermaats. Vandaar dat de hoeveelheid aangeboden systemen een grote rol speelt bij het Autotraden. Markten veranderen en systemen ook. Meer keus werkt dan ook altijd in het voordeel van de klant. Om een goed systeem te kiezen kan men op dit platform werkelijk elke indicator gebruiken om het trading systeem te analyseren. Backtests of prachtige verhalen over traders vindt u hier niet. Het enige dat telt is het resultaat. Vandaar dat veel hedgefondsen toptraders zoeken op dit platform of zelfs signalen gebruiken voor hun eigen fonds.

Hier onderscheidt Collective2 zich ook van andere platformen. Door de jaren heen hebben de duizenden professionele handelaren de nodige feedback gegeven, waardoor de transparantie ongekend is en het voor traders onmogelijk is om zich ook maar ergens achter te verschuilen. Werkelijk elke trade wordt op de website gepubliceerd met datum en tijd. De Drawdown (verliesreeks) is niet alleen per periode te zien, maar ook per trade. Zo weet een belegger precies of er een kans bestaat dat het trading systeem soms een buitensporig groot risico neemt. Om dit zelf te controleren kunnen gebruikers zelf hun stop loss instellen. Transparantie voert de boventoon en beleggers kunnen middels de reacties van andere Autotraders of in forums een helder beeld krijgen van wat ze te wachten staat.

Wellicht de beste manier om het Autotraden onder de knie te krijgen is het openen van een fictieve rekening. Zo kan men veel systemen gratis testen alvorens er met echt geld in te stappen. Voor meer informatie: www.collective2.eu of bel de helpdesk 020-2410287.


Deel: ' Collective2 Autotrading platform gestart in Nederland '
Lees ook